Politiek testament: media steunen om Graafse politiek kritisch te volgen!

UITNODIGING
Actualiteitentafel ‘Lokale media en lokale democratie’
Raadsleden en wethouders vinden in grote meerderheid dat onafhankelijke lokale en regionale media cruciaal zijn voor het goed functioneren van de lokale democratie. 

Dit blijkt uit het onlangs verschenen onderzoek ‘Nieuwsvoorziening in de regio 2014’van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. 
Het onderzoek toont ook aan dat de acht miljoen Nederlanders die in kleine gemeenten wonen, aanzienlijk minder lokaal nieuws onder ogen krijgen dan inwoners van grotere gemeenten.
Wat zijn uw ervaringen? Hoe wordt de relatie tussen lokale media en lokale democratie in uw gemeente vormgegeven? Wat is nodig voor een succesvolle verbinding tussen lokale media en lokale democratie? 
En wat vraagt dit van ieders rol? Onder leiding van Hans Laroes, voorzitter van de Raad voor Journalistiek, gaat u hierover in gesprek met collega’s uit andere gemeenten. 
Kom op  donderdagavond 16 april naar het gemeentehuis van Hilversum en praat mee!

Doelgroep

Burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers en gemeentesecretarissen.

Aanmelden

www.vng.nl/aanmeldformulier-actualiteitentafel-over-lokale-media. Ongeveer een week voor de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging met het programma en de routebeschrijving.

Programma

Het volledige programma leest u in de bijlage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: