Grave Lokaal

Maasdriehoek: Zitting Raad van State over Graafs landgoed

GRAVE/DEN HAAG – Bij de Raad van State in Den Haag is donderdag 12 maart een zitting over het bestemmingsplan ‘Landgoed Hommerzaad’, dat de gemeenteraad van Grave eerder heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de bouw van drie landgoedwoningen mogelijk in een 15 hectare groot gebied tussen de Cuijksesteeg en de Spechtenweg.

De gemeenteraad van Grave stelde het bestemmingsplan eerder al vast.
Het landgoed zal opengesteld worden voor publiek. De zitting gaat ook over het bestemmingsplan ‘Hof van Esteren’ van de gemeente Grave. Dat bestemmingsplan maakt de bouw van 45 woningen mogelijk.
Bezwaar
Tegen beide bestemmingsplannen komt een bedrijf aan de Graafschedijk in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bedrijf ligt ten zuiden van beide woningbouwlocaties en vreest daardoor in zijn bedrijfsvoering te worden belemmerd. Tegen het bestemmingsplan ‘Hof van Esteren’ komt ook aan ander bedrijf in beroep. Het heeft gronden ten noorden van het gebied in eigendom en wil daar ook woningen bouwen. Het bedrijf is het er niet mee eens dat deze gronden niet in het bestemmingsplan zijn opgenomen
Hebt u een foto voor dit bericht? Stuur hem op!
Print dit nieuwsbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *