Grave Lokaal

WWW.MooilandvanCuijk: Graafse columnist schrijft over de zorg in Grave

Uitgegeven: 06 oktober 2014

                                 




Zorg? Welnee.

Grave: Nog bijna drie maanden en dan haalt ‘Den Haag’ opgelucht adem. Weer een zorg minder. ‘De zorg’, die ze met een sardonisch lachje maar op het bordje van de gemeenten hebben geslingerd. Onder het motto: hoe sneller hoe beter. 

Ach, we weten het al een aantal maanden. Toch? Ja hè. En we vinden het allemaal prima. Ik heb tenminste nog geen wanklank gehoord in Grave. 

Onlangs waren er vier momenten in Grave en de kerkdorpen georganiseerd waarop de burgers een woordje mochten meespreken. Over bezuinigingen ging het, dus de link naar de zorg zou zomaar gelegd kunnen worden. Maar nee hoor. Amper één procent van de bevolking kwam opdagen. Over de zorg ging het niet. De overige 99 procent vindt het dus allemaal prima zoals de gemeente Grave de zorg in ons stadje gaat regelen.

Het doet me denken aan de sluiting van de jeugdafdeling van onze bibliotheek. Niemand had er belangstelling voor. Toen de sluiting bijna een feit was en alle beslissingen genomen, kreeg ik enkele mails en hoorde ik gemopper. “Hoe kunnen ze dat nou doen?” Tja, te laat, want geen belangstelling op het moment van de beslissing.

Komende dinsdagavond (morgen dus) is er een commissievergadering in het stadhuis, waarin het voorstel over de regeling van de zorg in onze gemeente besproken wordt, voordat de raad er volgende week over beslist. Op de publieke tribune zitten dan de vertrouwde 15 tot 20 mensen die er altijd zijn. De meerderheid zit gewoon thuis. Geen interesse. ‘We kunnen er toch niets aan doen’.

Wedden dat er na 1 januari hier en daar flink gemopperd gaat worden: “Ja, maar daar wist ik niets van. Alles is natuurlijk weer in het geheim bekonkeld. Hoe komen ze daar nu op. Wat vreemd, daar weet ik helemaal niets van. De gemeente zegt ook niets”. Zoiets verwacht ik. En dan te bedenken dat bijvoorbeeld de huishoudelijke zorg in vrijwel iedere gemeente anders geregeld is. Weet u wat het voorstel voor Grave is? Weet u hoe te handelen als er zorg dringend nodig is?

Zomaar een paar vraagjes hoor. Misschien vindt u antwoorden op de site van de gemeente Grave. Of gaat u er gewoon van uit dat alles goed geregeld is.

Dat is dan weer een zorg minder.

Categorie Human interest
Auteur Freddy Klooté
Social media

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *