Grave Lokaal

Keerpunt 2010 stelde in het overleg met het bestuur van Graveon voor om ook met het bestuur van het Centrummanagement en de centrummanager rond de tafel te gaan zitten.

Ondernemersfonds Grave

Om de aantrekkingskracht van het centrum van Grave te versterken is een goede samenwerking tussen gemeente en private partijen essentieel. Daarom zijn de kansen van centrummanagement onderzocht en hebben betrokken partijen gekozen voor het model ‘Ondernemers voor Ondernemers’ onder het mottoCentrummanagement dat zijn wij zelf! Met steun van de ondernemers in het centrum.
Na het leggen van de basis aan de hand van het plan van aanpak, is medio 2013 toegewerkt naar de invoering van een collectieve financiering voor ondernemers in de vorm van een ondernemersfonds, gebaseerd op reclameheffing. Door de invoering zijn alle ondernemers in het centrum met een uiting van reclame zichtbaar vanaf de openbare weg, verplicht mee te betalen. De hoogte van het bedrag is gebaseerd op de WOZ-waarde van het pand. Ruim 80% van de ondernemers heeft vóór invoering gestemd. Voor de gemeenteraad aanleiding om het fonds per 1 januari 2014 operationeel te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *