Grave Lokaal

De Gelderlander schrijft: Derde wethouder in Grave ter discussie.

Keerpunt 2010 wil weten wat er leeft in Grave, Velp, Escharen en Gassel.
Oppositiepartij Keerpunt 2010 zal tijdens de begrotingsbehandeling de aanstelling van een derde wethouder opnieuw ter discussie stellen. Dat zegt fractievoorzitter Jacques Leurs.
“We zijn bezig met een takendiscussie om te bekijken hoe we 8 ton kunnen bezuinigen. Met de hele gemeente moeten we de eindjes aan elkaar knopen. Dan is het aan de burgers niet te verkopen dat er een extra wethouder is aangesteld”.

Ben Litjens geeft zijn ogen en oren goed de kost!
Volgens Leurs kost de derde wethouder – in het vorige college zaten twee wethouders: Eric Daandels en Gerard Adams – de gemeente jaarlijks 60.000 euro.
Op de voorpagina van Binnenlands Bestuur met zijn motto:
Grave: echt Bastion van Zorg
“Daar komt dan ook nog bij dat betaald moet worden omdat Adams thuis zit. Ook dat is nog een keer een bedrag van 60.000 euro. Dat bedrag loopt per jaar wel af, maar voor komend jaar is het toch samen 120.000 euro, een substantieel bedrag van de 8 ton die we moeten zien te vinden. We hebben in de kerntakendiscussie het beoogde bedrag voor de bezuinigingen niet gehaald”.

Hennie Bongers en Theo Jaspers worden geïnstalleerd als officiële commissieleden.
Volgens Leurs krijgt hij in de Graafse raad de handen voor de discussie over de derde wethouder nog niet op elkaar, maar hij wil tijdens de begrotingsbehandeling op 4 november een poging wagen.
Nel ziet hier de toekomst nog zonnig in!
“Daarbij zullen we met andere voorstellen komen. Bij voorbeeld voor het wijzigen van de bestemming van Het Arsenaal. Dat heeft nu een economische bestemming. Jan des Bouvrie heeft ook al eens geopperd er woningen in te maken”, aldus Leurs.

Gelderlander journalist Herman Wissink neemt afscheid van zijn basketbal en krijgt o.a. Grave onder zijn hoede voor Maasland. Het tijdperk Frank Houtappels wordt daarmee afgesloten.
Bron: de e-paper van zaterdag 18 oktober.

P.S. Jacques Leurs.

 Het motto van onze beschouwingen zal zijn: 

“Minder dagelijks bestuur, minder CGM organisatie en minder bestuurlijke drukte”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *