Grave Lokaal

Chicane nog niet verwijderd!

Vraag:
Keerpunt 2010 heeft enkele Raadsvragen.
Via gemeentepagina in de Maasdriehoek hebben we vernomen dat al snel de “Reijnenchicane” uit de Trompetterstraat snel verdwijnt.
Naar aanleiding daarvan hebben we een aantal vragen:
Waarom heeft het college dit besluit genomen?
Is er overleg geweest met omwonenden?
Zijn de Wijkraad Binnenstad, Graveon en het Bezoekersmanagement geconsulteerd?
Wat vond de politie van dit “verkeersremmend obstakel” ?
Waarom hebt U de raad over dit ingrijpende verkeersbesluit niet geïnformeerd?
Antwoord:
In antwoord op uw mail van 28 juli 2014 inzake ons besluit  tot het verwijderen van de chicane uit de Trompetterstraat treft u hieronder  onze reactie aan.
De chicane leidt in zijn huidige vorm tot een onoverzichtelijk beeld voor de weggebruikers. Zeker op drukke momenten veroorzaakt  het onduidelijkheid. Dit heeft onder andere geleid tot een aantal klachten over deze situatie. Wij hebben derhalve besloten tot verandering van de situatie.
Wij denken hierbij in eerste instantie aan de realisatie van een verkeersplateau. Dat er een verkeersremmende maatregel aanwezig moet blijven staat voor ons college niet ter discussie
In tegenstellig tot het vorige besluit is besloten dat de chicane en het aanbrengen van een snelheidsbeperkende maatregel in één keer plaats moet vinden. Deze werkzaamheden vinden i.i.g. plaats na de doortocht van Market Garden. In het najaar zal de situatie – na overleg met omwonenden en andere betrokkenen –  worden aangepast. Ook wordt de voetgangersoversteekplaats op de trompetterstraat t.h.v. het parkeerterrein “Het Arsenaal” verhoogd aangelegd.  
Tevens zal dan aandacht worden geschonken aan een aantal andere randzaken; zoals afwatering, aanliggende trottoirs en beeldkwaliteit. Zodra hier meer duidelijkheid over is zal de gemeenteraad worden geïnformeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *