Grave Lokaal

Gravenaar Nederlands Kampioen sparerib maken.

1e+prijs+2014-kleinjpg
De Spare Ribs Trophy 2014 is gewonnen door Keurslagerij & Catering William Hermanussen uit Overasselt. Op 2 juni ontving William deze felbegeerde Trophy, van de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, in het bijzijn van zijn vrouw en team. Slager Hermanussen is hiermee de trotse winnaar van deze wedstrijd om de lekkerste spareribs.
William Hermanussen ontving de Trophy tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter en chef-kok Julius Jaspers. De tweede prijs is voor de Haagse Slagerij P. J. van den Broek. De derde prijs is gewonnen door Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik in Leiden, die vorig jaar ook de top 3 behaalde van de Spare Ribs Trophy.
Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop, waarbij dit jaar ook punten voor smaak en uiterlijk werden gegeven aan de mysterieaankoop, hebben de spareribs van Keurslagerij & Catering William Hermanussen de eerste plaats behaald. De jury, die bestond uit Rinus de Rijder (docent bij SVO), Marco van Strien (Keurslager in ‘s Gravenmoer, winnaar van de Spare Ribs Trophy 2013) en juryvoorzitter Julius Jaspers, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het ‘uiterlijk’.
Juryvoorzitter Julius Jaspers is een fervent liefhebber van barbecueën en eigenaar van restaurant Julius Bar & Grill. Daarnaast is Julius nu te zien op tv bij Masterchef.
“Een goede allround sparerib, sappig en smaakvol, het wordt vast een favoriet van vele liefhebbers. Deze sparerib is buitengewoon goed verzorgd en is een mooi slagersproduct”, aldus Julius over de winnende spareribs.
Slager Hermanussen heeft al twee keer eerder de top 10 bereikt van de Spare Ribs Trophy: “Dolblij zijn we met de eerste plaats in de Spare Ribs Trophy. We geloven in ons product en streven er altijd naar om met de beste grondstoffen de mooiste specialiteiten maken. Bij het bereiden en ontwikkelen van onze spareribs luisteren we naar onze klanten en we hebben goed opgelet wat de jury aangaf in het rapport.”
Tijdens de feestelijke uitreiking, die onderdeel was van het KNS Inspiratiecongres in Spant! in Bussum, ontvingen alle overige finalisten hun oorkonde.
De overige finalisten:
  • Keurslager Horst Marco Jurriëns Epe
  • Keurslager Frank en Marleen van der Zande Frank van der Zande Halsteren
  • G. Kluijtmans Keurslager Gerald Kluijtmans Sint-Oedenrode
  • Slagerij Henco Ramon Roffelsen Leiden
  • Slagerij C. Verhoef Cor en Gerwin Verhoef Almere Haven
  • Slagerij van Tilburg & Zn. John van Tilburg Sliedrecht
  • De Groene Weg Theo Pronk Theo Pronk Rotterdam
De Spare Ribs Trophy is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. In augustus gaat de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant van start.
Bron: Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder