Grave Lokaal

De directeur van de Graafsche Scheepswerf schrijft een Open Brief.

Open brief aan de heer Roolvink, Burgemeester van Grave

Geachte heer Roolvink,
Naar aanleiding van het artikel “Bellen met Burgemeester Roolvink” in de Graafsche Courant van dinsdag 24 juni 2014 voel ik mij genoodzaakt te reageren. In het artikel durft u, nota bene als burgemeester van Grave, de Raad van State te bekritiseren. 

Blijkbaar stoort u zich, gezien uw uitspraak: “De gemeente vraagt zich intussen af of de Raad van State niet in een keer zo’n besluit kon nemen. Dat had veel tijd en geld gescheeld”, aan de inefficiënte gang van zaken en bent u verontwaardigd over de onnodige kosten en nutteloos bestede tijd.

Helaas heeft u in de korte periode dat u in Grave werkt de typische gewoonte van Graafse bestuurders overgenomen om gerechtelijke uitspraken alleen als hinderlijke verstoringen van het Graafse bestuurlijke proces te beschouwen die bij voorkeur worden genegeerd. 

Ik moet u er blijkbaar aan helpen herinneren dat de beroepsprocedure door mij is ingesteld omdat de gemeente Grave ondanks diverse verzoeken, ook in de raadsvergaderingen, jarenlang is blijven vasthouden aan onjuiste bepalingen in het bestemmingsplan die een vergunning en daarmee het werken voor Scheepswerf Grave onmogelijk maakten.

Pas tijdens de zitting van de Raad van State gaf de gemeente aan de bepalingen te willen wijzigen. Zelfs na de zitting, waarin de Raad van State duidelijke taal sprak, heeft de gemeente Grave geen overleg gezocht met de werf om de wijzigingen in het bestemmingsplan snel en correct af te handelen.

U doet het voorkomen alsof de beroepsprocedure een afhandeling van een tekstuele onvolkomenheid in het bestemmingsplan betrof. Met deze schaamteloze opvatting bagatelliseert u de grootste blunder van de bestuurders van Grave en doet u beslist geen recht aan de dramatische gebeurtenissen als gevolg van de onbetamelijke opstelling van de gemeente Grave. 

Uiteindelijk is recent, na 4 jaar strijd tegen onterecht opgeworpen belemmeringen in het bestemmingsplan, door de gemeente Grave schriftelijk bevestigd dat er helemaal geen belemmeringen zijn en dat de vergunningaanvraag uit 2010 gehonoreerd moet worden. 

Het zal dan ook, zelfs voor u, duidelijk zijn dat ik onze variant op uw uitspraak van harte kan onderschrijven: Wij vragen ons al geruime tijd af of de gemeente Grave niet in een keer zo’n besluit had kunnen nemen. Dat had veel tijd, ellende en geld gescheeld.

Met vriendelijke groet,
Robert van Kessel

Directeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *