Grave Lokaal

Nog 8 dagen: SAMEN AAN HET WERK MET BEN LITJENS

SAMEN AAN HET WERK MET BEN LITJENS
VOOR EEN KEERPUNT IN DE GEMEENTERAAD VAN GRAVE

De ondernemer Ben Litjens uit Escharen heeft zich kandidaat gesteld voor de gemeenteraad.
Sommigen zeggen, dat hij dit doet uit eigen belang. Wij vragen hem hoe hij tegenover deze suggestie staat. Ben Litjens heeft een duidelijk antwoord. Litjens zegt, dat dit inderdaad het geval is. Zijn eigen belang is namelijk ook het belang van iedere inwoner uit Grave. Litjens vindt al jaren, dat burgers dikwijls niet als klant door de gemeente worden behandeld. Vele mensen klagen over de slechte dienstverlening door de gemeente.
Als de dienstverlening naar de burgers in de komende raadsperiode verbetert dan is dat in zijn belang maar ook in het belang van iedere inwoner, aldus Litjens. De gemeente is net als een bedrijf met de bewoners als klant en als eigenaar.
Litjens vindt dat Grave een beter bestuur verdient.
Daar wil hij aan werken. De gemeente krijgt ook vele nieuwe taken op het
maatschappelijk veld. Ook om die reden is het van groot belang om over raadsleden te beschikken, die goed kunnen luisteren. En dat kan Litjens.
Hij wil verder het wonen en werken voor de gewone man en vrouw en voor de ondernemende mens sterk verbeteren. Hij vindt, dat de scheepswerf Grave nooit had mogen worden gesloten. Hele gezinnen zijn onnodig in de kou gezet.
Grave staat als slechtste gemeente genoteerd op de provinciale lijst voor ondernemend Brabant. De gemeente onderzoekt zelfs niet waarom dit is. Het
onderzoeksrapport van € 450,- was te duur, aldus burgemeester en wethouders.
Het is totaal ongeloofwaardig, dat VVD, CDA en LPG zeggen, dat ze dit willen veranderen. Daar hebben deze partijen in de voorbije periode alle kans voor
gehad.
Burgers in Gassel maar ook elders in de gemeente Grave – ook zij, die met toestemming een stukje restgroen in gebruik hebben – moeten dit kopen
tegen € 70,- per m2 meter of de gemeente gaat de tuinen slopen. Een fatsoenlijk overleg hierover is niet mogelijk. Litjens weet uit ervaring, wat dit betekent. Hij wil deze uiterst burger onvriendelijk houding van de gemeente veranderen. Dit is in ieders belang en dus ook in het zijne.
Litjens wil dat de financiën van de gemeente op orde komen door veel verstandiger met het geld om te gaan. Nu wordt het besteed aan vele plannetjes, die uiteindelijk wegens gebrek aan geld niet doorgaan. Bezint, eer gij begint om het geld van de burger te verspillen.
De begroting van de gemeente is, zoals zo veel in de gemeente Grave, totaal ondoorzichtig. Dat wil Litjens veranderen. Inwoners moeten weten, wat er aan de hand is. Nu worden de inwoners dom gehouden. Zo weet geen enkele burger wat er met het bouwplan Wisseveld precies aan de hand is.
Wie heeft de contracten met de projectontwikkelaar opgesteld? Klopt het dat de gemeente Grave meer dan € 12 miljoen verliest op dit plan?
De Gravenaren worden voor de domme gehouden. En de huidige gemeenteraad laat zich ook graag voor de domme houden. De raadsleden krijgen geen bestemmingsplankaarten te zien, zij lezen de regels van de bestemmingsplannen niet, die tot wetgeving wordt vastgesteld. De inwoners weten nauwelijks hoe beschamend het er aan toe gaat in de raadzaal. Mensen als Harrie Opsteegh worden echt gemist. Daar kon je nog mee praten. Litjens wil, dat er weer normaal in alle openheid met elkaar wordt gepraat in de gemeenteraad en daarbuiten.
Grave wil een rondweg tussen Escharen en Grave centrum. Hoe deze weg er moet uitzien en waar deze weg gedacht is, weet niemand en evenmin wie deze rondweg betaalt. Denk eerst na, kom met een verstandig plan en snijdt Escharen niet van Grave af.
Litjens staat achter plannen voor woningbouw in Escharen. Maar geen Esterse kan een bouwkavel van de gemeente kopen. Nu heeft een project-ontwikkelaar het voor het zeggen. Alle voorstellen van Litjens om een verstandig ruimtelijk beleid in Escharen te voeren zijn met de botte bijl in de voorbije jaren door de gemeente afgewezen. En nu heeft Escharen een probleem. Toeval? Nee, natuurlijk niet. Zelfs het plan van Litjens om op zijn kosten zijn bedrijf aan beide zijden van de Graafschedijk te verplaatsen ten gunste van de geplande woningbouw werd zonder enige toelichting afgewezen.
Is deze houding van de gemeente in het belang van Litjens? Nee, maar dit is ook niet in het belang van Escharen of van de inwoners van Grave. En daarmede is de cirkel weer rond. Litjens sluit af met de zin:
“Stem op Keerpunt 2010, Stem op Ben, lijst 5, nr 3. Samen aan de slag voor een beter bestuur”.



Brandweeroefening


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *