Grave Lokaal

Nog 18 dagen: Frank Stoffer: VVD, CDA en LPG: geen boodschap aan gezondheid van onze kinderen.

 In de laatste gemeenteraadsvergadering diende de fractie Frank Stoffer een initiatiefvoorstel in om in Grave een crossbaantje aan te leggen voor fietsende kinderen.

De gemeente Grave besteedt jaarlijks tienduizenden euro’s aan de bestrijding van overgewicht. Overgewicht is zeer schadelijk voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen. Lekker fietsen op een crossbaantje is een aantrekkelijke en effectieve manier om kinderen zich meer te laten bewegen en daarmee overgewicht te voorkomen. 
Het voorstel werd door de VVD afgeserveerd richting wijkraden. De partij, met in haar kielzog het CDA en LPG, noemde het sympathiek, maar geen aangelegenheid voor de raad. De wijkraden moesten er maar voor zorgen. Mijn oordeel is, dat het wel erg gemakzuchtig is om onze 789 kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar de dupe te maken van het politieke onvermogen van onze coalitie om enige daadkracht te ontplooien ten behoeve van onze jeugd.
De meeste kinderen houden van buiten spelen, maar dat gebeurt veel te weinig  omdat er te weinig aantrekkelijke  spelmogelijkheden in hun leefomgeving te vinden zijn. Een crossbaantje is een van de manieren om daar het verschil te maken. Een gemeentebestuur dat zichzelf respecteert, zou dit initiatief niet afschuiven maar met beide handen aangrijpen om te laten zien dat het meedenkt met zijn burgers, in dit geval ouders en kinderen. Een gemiste kans! 
Frank Stoffer

Een gedachte over “Nog 18 dagen: Frank Stoffer: VVD, CDA en LPG: geen boodschap aan gezondheid van onze kinderen.

  • De steller van het stukje moet in het vervolg bij het schrijven wel even de automatische (spellings)controle uitzetten. En daarna zijn werkje nog eens goed nalezen.
    Dan zou het woord crossterreintje niet omgezet zijn in croissantje…

    Zie ook het artikel in de Arena, zelfde fout, nu ook weer met knippen en plakken op deze site.

    Schrijven is een vak, goed lezen is een kunst, maar het ongecontroleerd knippen en plakken prutswerk.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *