Grave Lokaal

Afspraak is afspraak en andere zaken!

De partijen hebben afgesproken om hun bijdragen rond de begrotingsbehandelingen uit maximaal 500 woorden te laten zijn. Wie schetst mijn verbazing als ik de diverse bijdragen zie. Wie wil voor mij  de  bijdragen napluizen? Met een gedeelte van  deze raad kun je geen afspraken maken denk ik dan maar. 

Over de inhoud hebben we het later nog wel.

Onze totale inbreng beslaat 10 pagina’s dat is  in prima overleg en goede inbreng van allen tot stand gekomen! Later meer! Vanavond eerst commissie Ruimte, morgen naar een congres in de Efteling, donderdag naar een congres in Driebergen en zaterdag naar het Palazzo Theater om te genieten van AlleMachtig!

Gelukkig op tijd aangemeld bij Binnenlands Bestuur.

Burgerkracht:
Afbeelding
De rol van gemeenten bij het stimuleren van zelfsturing in het sociale domein.




Gemeenten zijn volop bezig zijn om hun nieuwe WMO-aanpak vorm te geven en het sociaal kapitaal in hun gemeente aan te boren.  Zij zien zich immers steeds meer genoodzaakt een beroep te doen op de burger en op het netwerk van de burger bij het ondersteunen van mensen met een zorg- of hulpvraag.


Tijdens het debat Burgerkracht: de rol van gemeenten bij zelfsturing in het sociale domein op donderdag 24 oktober, proberen we aan de hand van presentaties van geslaagde projecten op het gebied van burgerkracht te kijken hoe gemeenten, organisaties en burgers bij elkaar kunnen worden gebracht om antwoorden te vinden op deze vragen.

Een debat georganiseerd door Binnenlands Bestuur in samenwerking met MOVISIE en BMC.

Afbeelding 

Afvalcongres in de Efteling.

Speciaal voor lokale bestuurders en volksvertegenwoordigers in Noord-Brabant organiseert Attero op woensdagavond 23 oktober het minisymposium ‘Biobased economy: van duurzame energie uit afval naar hernieuwbare grondstoffen uit reststromen’.

Inspirerende sprekers geven hun kijk op de biobased economy en delen hun kennis over de mogelijkheden. Tijdens ons minisymposium vertellen wij u bovendien graag welke vernieuwende initiatieven Attero ontplooit om met biobased technieken uit uw afval producten te ontwikkelen die onze maatschappij verduurzamen.

Wij nodigen u van harte uit om op woensdagavond 23 oktober onze gast te zijn en het minisymposium bij te wonen. Het vindt plaats in de Efteling in Kaatsheuvel. Wij ontvangen u vanaf 17:30 uur graag met een dinerbuffet.

Programma

• 17:30 uur Ontvangst bij kassa 18 door de Efteling Sleuteliers. Zij brengen u naar het Carrousel theater waar een dinerbuffet klaar staat 

• 18:30 uur Woord van welkom 

• 18:35 uur Openingswoord dagvoorzitter. Ute Lehman, hoogleraar biobased economy Universiteit van Hamburg 

• 18:45 uur Organisch afval = grondstof. Wat betekent dit voor u als gemeente? Olaf Fennis, Attero 
• 19:00 uur Vergisting 2.0: bioplastics maken uit afvalstromen. Robbert Kleerebezem, TU Delft
• 19:20 uur Eiwitten uit insecten. Marian Peters, Van plan tot project 
• 19:40 uur Afval als grondstof, de rol van de gemeenten. Gijs Langeveld, Vereniging Afvalbedrijven
• 20:00 uur Pauze 
• 20:30 uur Discussie onder leiding van dagvoorzitter 
• 21:15 uur Netwerkborrel 
• 22:00 uur Einde minisym

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *