Grave Lokaal

Welke beslissingen neemt de gemeenteraad over de toekomst van het basisonderwijs?

Dinsdag wordt een historische dag voor onze schoolgaande jeugd. Neemt een meerderheid van de gemeenteraad de beste beslissing voor onze jeugd voor de komende 40 jaar?

Als een zwaard van Damocles hangt het volgende amendement boven in de raadszaal.

Amendement

Fracties: LPG, VVD, Trots


Realisatie Brede Scholen


Toelichting:
Binnen onze gemeente moet nog op allerlei terreinen bezuinigd worden. Bij dit voorstel willen wij ook gaan bezuinigen. Deze bezuiniging gaat niet ten koste van de kwaliteit van het onderwijs.
Ook willen wij rekening gaan houden met de krimp van het aantal leerlingen voor de basisscholen.
Ook vinden wij dat het gebouw van Hartenaas nog prima geschikt is voor het geven van onderwijs. 
Het is o.i.
zonde dat dit gebouw niet meer gebruikt zal gaan worden voor onderwijsdoeleinden.
Ondergetekenden stellen voor het ontwerpbesluit aan te vullen cq te wijzigen:
  • Besluit nummer één komt te vervallen
  • Besluit nummer 3 wensen wij als volgt aan te passen: In te stemmen met de traditionele financieringsvariant voor de bouw van een brede school West en de bouw van een nieuwe school/renovatie van de school op het terrein van de Sprankel.
  • Besluit nummer 4 wensen wij als volgt aan te passen: In te stemmen met een gelijktijdige realisatie van één brede school West en nieuwbouw/renovatie van De Sprankel.
  • Besluit 7 wensen wij als volgt aan te passen: De reserve algemeen weerstandsvermogen voor afdekking van risico’s te verhogen met maximaal € 330.000,– ten laste van het vrije deel van de algemene reserve.

Ons standpunt.


Keerpunt 2010 wil de beste beslissing voor onze jeugd en de woonwijken. We hebben heel goed geluisterd naar alle argumenten. De uitleg van de twee schoolbesturen was doorslaggevend voor onze fractie. 

Twee “brede” scholen. Een in West en een in Oost. Als we nu besluiten om te gaan bouwen op het “Maisveld”  of in het “Populierenbos” dan zullen alle kinderen en veel ouders uit het Estersveld, Stoof en Escharen de raad daarmee complimenteren. 

Geen tijdelijke huisvesting, veilige routes naar de Echte Brede School. Geen leegloop bij Hartenaas en de Ester en dreigende sluiting. Veiligheid rond de Jumbo wordt beter….enz. enz. enz. 

“I had a dream” van Harry Opsteegh wordt dan zoals velen het ingevuld hebben! Aan jarenlang touwtrekken komt een einde! 

In de geschiedenisboeken komt dan te staan: “Die raad was zo gek nog niet|” “Naast een AZC besluit ook een Twee Brede Scholenbesluit bevochten in de raad;  steun aan twee geruchtmakende  voltallige collegebesluiten”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *