KBO Grave verhuist naar het Kultuurhuus in Catharinahof.

‘Het enige wat je moet doen, is initiatief nemen’

'Het enige wat je moet doen, is initiatief nemen'Veel activiteiten bij Senioren KBO Grave
GRAVE – Senioren KBO Grave is een afdeling van de KBO-Brabant, een van de belangenorganisaties voor senioren in Nederland. De afdeling Grave is in 1949 opgericht. Vanaf 55 jaar kan iedereen zich aanmelden om lid te worden en aan de vele activiteiten deel te nemen. Op dit moment hebben 500 ouderen dat al gedaan.

Mijn openingszin is al meteen fout. Ik spreek over bejaarden. Voorzitter Jetty Janssen (63) verbetert me meteen: “We spreken niet meer over bejaarden, maar over senioren. Ouderen mag eventueel ook. Onze activiteiten worden druk bezocht. Omdat er steeds meer jongere senioren belangstelling hebben, gaan we ons daar wat meer op richten. Mensen mogen een aantal keer zonder lidmaatschap meedoen, maar daarna verwachten we wel dat men lid wordt.” Secretaris Mari Michels (71): “Onze contributie (25 euro per jaar, red.) houden we extra laag zodat niemand daardoor onze activiteiten moet missen. Het is een van de redenen dat we van de gemeente Grave geen subsidie krijgen. Die gaat er abusievelijk van uit dat alle senioren geweldig rijk zijn. Ik kan je verzekeren dat het omgekeerde eerder het geval is. De tweede reden dat we geen subsidie krijgen is dat we geen jeugdleden hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: