De Gelderlander beschouwt: De discussie zal weer oplaaien Wel of geen wethouders van buiten? In Grave moet volgend jaar die keuze weer worden gemaakt.

WETHOUDERS
Het was maar een eenvou­dige opmerking tijdens de ge­meenteraadsvergadering van 25 juni. De raad diende weer voor een jaar ontheffing te verlenen aan de wethouders Eric Daandels en Gerard Adams om als niet inge­zetene van de gemeente toch wet­houder te mogen zijn. Het lokte reacties uit in de zin van ‘Nou, het is nog maar voor een paar maanden, dus vooruit dan maar.’ Dat was Keerpunt 2010. Daarmee werd gedoeld op de gemeente­raadsverkiezingen van komend jaar. Er werd zoveel gezegd als ‘na die periode hoeft het niet meer.’ Ook Jacques van Geest van VPGra­ve maakte nog maar eens van de gelegenheid gebruik om duidelijk te maken dat hij fel tegenstander is van de wethouders.

Bron: de Gelderlander; meer in de papieren versie en op e-paper.
 
P.S. Nadat de huidige coalitiepartners wederzijds de wethouders Bos en Opsteegh uitsloten kwamen de wethouders van buiten pas in beeld. Het was dus een noodgreep die ook veel wachtgeld kostte. Ik miste de standpunten van VVD, LPG en CDA over het aangegane avontuur. Maar bij de verkiezingsdebatten komen we er beslist op terug.
 
En dan nog dit: Met lokale wethouders aan het bewind was het AZC besluit er nooit gekomen. Dus wethouders van buiten heeft ook zijn voordeel om het met Cruyff te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: