Grave Lokaal

De Gelderlander schrijft: Adviescommissie Krachtig Bestuur vindt dat Land van Cuijk een gemeente moet worden.

Land van Cuijk moet één gemeente worden. Dat is de eindconclusie van de Adviescommissie Krachtig Bestuur in Brabant die anderhalf jaar lang onderzocht waar het met de gemeentebesturen naar toe moet.

De commissie van Helmi Huijbregts (Eerste Kamer-lid en voormalig VVD gedeputeerde) stelt dat als de vijf Land van Cuijkse gemeenten samengaan, ze op allerlei vlakken sterker voor de dag gaan komen.
De samenwerking met andere gemeenten en de provincie zal er bijvoorbeeld beter op worden, meldt het eindrapport.
Daarin staat ook dat het Land van Cuijk ‘een sterke culturele, sociale, economische en geografische samenhang’ vormt. 

Naschrift fractievoorzitter Jacques Leurs: 
Journalist Freddy K. van de Arena voorspelde vorige week nog dat ons standpunt om tot een Gemeente Land van Cuijk te komen tot het eindpunt van Keerpunt 2010 zal leiden. 


“Toch nog wat opmerkelijke uitspraken. Jacques Leurs (Keerpunt 2010) vond dat Grave maar snel in een groter geheel met Cuijk en Mill moest opgaan. Toen even later werd gesproken over steeds grotere onduidelijkheden in de zorgverlening, en dat de oorzaak gelegen was in steeds grotere organisaties, was hij het ook daar roerend mee eens. Vreemd. Als Leurs de samenvoeging tot verkiezingsitem maakt, vrees ik dat Keerpunt zijn eindpunt wordt. “
Uit het politiek commentaar van de Arena.


We krijgen nu uit onverdachte hoek steun voor onze visie! 


We maken van herindeling ons belangrijkste item bij de verkiezingen. Laat onze burgers uit Escharen, Gassel, Grave en Velp maar beslissen. 


Aan lapmiddelen in de vorm van nog meer oncontroleerbare samenwerkingen hebben we geen behoefte. We willen wel de 7 wijk-en dorpsraden meer macht en geldmiddelen geven. Twee bezoeken aan bijeenkomsten in Gassel en Velp hebben ons daar in gesterkt. 


We gaan ook webcare inzetten om de meningen, standpunten van jongeren over allerlei zaken op twitter, facebook en internet in ons verkiezingsprogramma op te nemen.


Tijdens de ontmoeting met colleges en raadsleden a.s. vrijdag gaan we gelijkgestemden zoeken om gezamenlijk naar buiten te treden in de vijf gemeenten. Maarten uit Boxmeer is de eerste die ik ga aanspreken. 


Zie ook dit filmpje: Wie is de baas in een gemeente?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *