Grave Lokaal

De Telegraaf op zaterdag: Grave: een verscheurde stad.


Het was een kerngezond bedrijf. En de mensen die  op de scheepswerf in het Brabantse Grave werkten, voelden zich ‘een grote familie’. Toch werd de werf precies een jaar geleden de nek omgedraaid. Niet door de crisis, maar door de gemeente. 

Oorzaak: een absurd, bureaucratisch conflict. De affaire haalde alle landelijke media, en liet Grave achter met een wond die nog lang niet is geheeld.

Toen eigenaar Rob van Kessel de scheepswerf lang geleden overnam, werd hij al gewaarschuwd voor problemen met de gemeente. Hij dacht: ‘Die conflicten, die overbruggen we’. Maar ook hij merkte hoe machtig een gemeente kan zijn. Het bedrijf kreeg een fantastische order binnen voor de bouw van twee enorme schepen, maar de gemeente werkte tegen door een belangrijke vergunning te weigeren. Wat volgde waren protesten, en landelijke media-aandacht. Zelfs politiek Den Haag bemoeide zich ermee. Maar gemeente Grave hield zijn poot stijf. Het gevolg: Van Kessel voelde zich gedwongen faillissement aan te vragen.

Een jaar later is Grave nog steeds in de ban van de ondergang van de scheepswerf. Hoe de gemeente het bedrijf precies de nek omdraaide en hoe het nu met oud-werknemers en Van Kessel gaat, leest u in


De Telegraaf van zaterdag.


P.S. Ook nu zal er wel weer met een vingertje naar de diverse boodschappers gewezen worden. Het zijn de media die voor een slecht imago zorgen. Na Omroep Brabant en SBS 6 nu nog meer negatieve publiciteit. Wanneer komt het Keerpunt? Misschien wel bij de gemeenteraadsverkiezingen als U het wilt!!

Onze nieuwe burgemeester Lex Roolvink wacht een enorme uitdaging! Keerpunt 2010 wil zo snel mogelijk onze Rekenkamercommissie aan het werk zetten om de onderste steen boven te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *