Grave Lokaal

Praatavond in het Palazzo.

Op de foto staan:
Vader Adriaan en Moeder Dora
Achterste rij: Joost (Sjef), Chris, Rikie en Ger
Voorste rij: Tom (Ben) Sjaak (Jacques) Thea, Margriet en Louis
GRAVE – Wat hebben Freddy Klooté, Lenie van Lieshout, Harrie Hendriks, Frans Peters, Piet Zelissen, Huub Linders, Anja Henisch, Theo Linders, Jacques van Geest, Leo de Vreede, Jos Roelofs en Jacques, Joost en Tom Leurs met elkaar gemeen? Dat ze deze donderdag allemaal op het podium van het Palazzotheater in Grave staan.

Op de Avond van Grave, een Praat-programma van de Gelderlander, BiblioPlus en de Graafsche Courant in nauwe samenwerking met de stichting Graeft Voort. 

Aanleiding is de verschijning van de canon van Grave, een boekje met daarin de hoogtepunten uit de Graafse geschiedenis. 

Op deze avond wordt onder meer gedebatteerd over de dreigende sluiting van een aantal kerken in Grave. Dat is het gevolg van de ontkerkelijking: het bisdom heeft de financiële middelen niet meer om alle kerkgebouwen open te houden. Wat moet er met de kerkgebouwen gebeuren? Oud-kerkbestuurlid en criticaster Leo de Vreede gaat erover in debat met stadsgriffier Jan Roelofs.

De raadsleden Anja Henisch en Jacques van Geest kruisen de degens over de zelfstandigheid van Grave. Moet Grave op eigen benen blijven staan, zoals de een wil, of moet er juist een herindeling komen?

Drie teams van prominente Gravenaren (ondernemer Huub Linders, raadslid Jacques Leurs en oud-burgemeester Piet Zelissen) strijden in een quiz om de titel ‘beste geschiedeniskenner’. 

Met vragen, opgesteld door Lenie van Lieshout van Graeft Voort. Die zal op deze avond ook alvast wat vertellen en laten zien van de canon van Grave.

Ook het publiek wordt uitgedaagd om mee te doen aan een quiz. Aan de hand van vragen over de gebeurtenissen in Grave in 2012 worden leuke prijzen verloot.

Dini Stoevenbelt van BiblioPlus komt vertellen over het initiatief van de bibliotheken ‘vantoentotlater’ om de geschiedenis te doen herleven. 

En stadsdichter Freddy Klooté heeft speciaal voor de ‘Avond van Grave’ een gedicht geschreven dat hij voor zal dragen. Hij zal aan het eind van de avond ook een poëtische samenvatting maken van de avond, waarna er aan alle aanwezigen een gratis consumptie wordt verstrekt.

De entree van deze Praat-avond is gratis (er zijn nog plaatsen beschikbaar), voor wie al 
gereserveerd heeft wordt een plaatsje vrijgehouden (melden bij de ingang).

Bron: de Gelderlander en deze weblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder