Grave Lokaal

Openbare fractievergadering KEERPUNT 2010 Grave

Op maandagavond 26 november a.s. om 19.30 uur zijn leden en belangstellenden  weer welkom bij de openbare fractievergadering van KEERPUNT 2010 in het stadhuis van Grave. 
Agendapunten zijn ondermeer de onderwerpen van de commissievergaderingen Ruimte en van Inwoners en Bestuur van respectievelijk 4 en 11 december en van de  raadsvergaderingen van 18 december 2012. 
Ook praten we over de gang van zaken rond de aanleg van parkeerplaatsen in de omgeving van de Mariakapel en het uitstel van de behandeling van het bestemmingsplan centrum naar de raadsvergadering van februari.  
Ook praten we over de ingediende zienswijzen en bezwaren van onze burgers.
De fractievoorzitters van de andere fracties willen we gaan vragen om de omstreden aanleg van dit parkeerterrein terug te draaien. In de commissies en de raad moet zo’n besluit dan eventueel genomen worden. Er kan zelfs een extra raadsvergadering, voordat B. en W. bij elkaar komen, daarvoor nodig zijn

Dat kan niet in het presidium; dat is slechts een agendacommissie. 

Misschien komt wethouder Eric Daandels zelf met een voorstel.

2 gedachten over “Openbare fractievergadering KEERPUNT 2010 Grave

  • Gewoon een vraag: parkeerplaatsen op de Lunette, Ravelijn en nog wat andere plekken, deze liggen er al, dus biedt geen oplossing. Staan ook altijd vol, met name op de eerste twee locaties van personeel van het gemeentehuis. Deze zullen strak wel druk worden om, om de twee uur naar hun auto te lopen om de kaart te verzetten. Komt de productie ten goede…..

    Beantwoorden
  • Harry C.A.Daudt

    Het(langdurig)parkeren zou m.i.aan de zomen/randen van de stad moeten plaatsvinden; 'een stukje lopen'kan geen kwaad; het is eerder: gezond.
    Ook toeristen worden 'op het goede been gezet'; kunnen, al wandelend,genieten van de fraaie zomen van onze stad;en de ommuring,die deze zogenaamde vestingstad ontbeert.
    m.b.t.de in het gemeentekantoor werkende ambtenaren, zou ik het Bestuur de raad willen geven: het gebruik van de fiets voor/door hen te stimuleren; eerste winst: gezondheid. Tweede winst:minder/geen reiskosten.
    Wonen ze (te)ver weg…….adviseer hen dan dichter-bij-huis te solliciteren en ambtenaren-uit-Grave e.o. aan te stellen;die weten vaak:van de hoed en de rand.Dat laatste zal de bestuurskracht van onze gemeente ten goede komen; waarvan acte.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *