Grave Lokaal

Idee: alle politici in een zaal en dan de deur op slot.

Welkomstwoord burgemeester Karel van Soest van Boxmeer
“Graafse” Matt Cruijssen plakt zijn positieve
opmerkingen en  aanbevelingen op voor
Mill, Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis. 
Gravenaar Ben Peters plakt zijn post-its op.
Slotwoord voor burgemeester Hillenaar van Cuijk

1. Zet ze bij elkaar. Alle raadsleden. In een cafe, of in een zaaltje, het Palazzo Theater in Grave of zo. En laat niemand naar buiten voor er een antwoord is op de vraag: hoe moet het nu verder met het Land van Cuijk? Net als bij de benoeming van een nieuwe  paus, zegt hij. Maar dan wel openbaar. in een soort Big Brotherhuis”. Het is een ideetje van raadslid Jacques Leurs (Keerpunt 2010) in Grave. Bedacht bij de besloten bijeenkomst van raadsleden woensdagavond in Boxmeer. Die hadden het over de toekomst van de verschillende gemeenten in het Land van Cuijk: moet er een gemeente komen in plaats van vijf? “Maar uiteindelijk waren de burgemeesters toch veel aan het woord. Maar die hebben allemaal hun eigen belang. Het is vooral een symbool: je moet bij de raadsleden zijn.

2. GRAVE – Een soort Big Brotherhuis. Daar moeten politici praten over de toekomst van het Land van Cuijk, en dus niet in een besloten zaal zonder publiek, vindt raadslid Jacques Leurs.

Woensdag hadden raadsleden en bestuurders uit de vijf gemeenten van het Land van Cuijk een bijeenkomst. Dat was een besloten avond over de toekomst van de streek.

Leurs is raadslid van Keerpunt 2010 in Grave. Hij was erbij in Boxmeer. Volgens hem kwamen burgemeesters te veel aan het woord en raadsleden te weinig.

Leurs wil dat alle raadsleden bij elkaar moeten zitten om tot één gemeente Land van Cuijk te komen.

Bron: 1 is de papieren Gelderlander en 2 de digitale versie.

Foto’s: eigen foto’s. De fotoreportage is overgedragen aan de griffiers. Omdat het een werkbijeenkomst was worden ze niet geplaatst.

Een gedachte over “Idee: alle politici in een zaal en dan de deur op slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *