Grave Lokaal

Grave in een notendop.

Geen herindeling, geen jumelage van Gassel met Franse gemeente, geen binnentuin bij de St.Elisabeth’s Kerk, minder dieren in dierenpark, geen openbare presidiumvergaderingen, geen  inspraak van burgers bij profielschets burgemeester, geen beloofde parkeerplaatsen aangelegd, uitstel informatieavond AZC omdat beoordeling plannen nog  niet rond was, geen raadsleden op stemburo’s, geen omleidingen in de binnenstad bij onverwachte stremmingen, Jo de Wit moet onder dwang van dwangsommen die op kunnen lopen tot een hoogte van 1000 euro stoep “schoonvegen, de ontmanteling van ons mooiste en succsvolste Graafse bedrijf, de Scheepswerf, gaat verder. Ben en Jan Litjens moeten weer reageren op een halfbakken oplossing en de Weekmarkt wil graag terug naar het Hart van Grave.

Wie vult deze sombere lijst aan?

 
Wat vindt Keerpunt 2010 hiervan?
 
Wij willen naar een gemeente Noordelijke Maasvallei na eerst een gemeente Land van Cuijk gevormd te hebben.
 
Wel een jumelage met andere plaatsen in Europa. Ons liggen nog vers de kontakten met het Poolse Rydzina in het geheugen. Een verrijking.
 
Discussie, en middelen,  over het behoud van de monumentale gebouwen in de gemeente met tuinen, kerkhoven enz. die wel of niet een kerkelijke functie hebben. Dit cultureel erfgoed moet behouden blijven voor Zorgstad Grave.
 
Dierenparkbeleid met scholen, wijkraad enz. bespreken.
 
Openbare presidiumvergaderingen, zoals ze altijd geweest zijn. Burgemeester Wilma Delissen heeft Grave  terug in de tijd gezet door meer in de beslotenheid te gaan overleggen en de raad volgde gehoorzaam.
 
Burgers wel betrekken bij de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester. 
 
Snellere aanleg beloofde parkeerplaatsen; ook op terrein van Visio, tijdelijke plekken aanleggen.
 
 
Geen vertraging bij bouw nieuw AZC.
 
Geen raadsleden uitsluiten bij het bemensen van de stemburo’s.
 
“Schone” stoepen beleid aanpassen; dwangsommen zijn uit den boze.

Wij willen dat er adequaat gereageerd wordt bij stremmingen enz. vooral in de binnenstad. De afvloeiing naar de omliggende plaatsen is nu al reusachtig.

Meepraten met de eigenaar van de werf over de toekomst van die plek.

Wij willen dat Ben Litjens zijn 40 jarig jubileum trots kan gaan vieren nadat er een goede overeenkomst met de gemeente is gesloten.

Al jarenlang willen we de weekmarkt op de plek waar hij thuis- hoort > >>>> Hoofschestraat/Markt/Hoofdwagt.

En dan nog ditKatrien verkopen, de Westhoek verkopen zijn noodgrepen om de financiering van het Kultuurhuus (MFC) rond te krijgen.
 

 
 
 
 
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *