Grave Lokaal

Brandbrief Ben Litjens aan de gemeenteraad!

Aan de leden van de gemeenteraad van Grave.

Morgen staat wederom mijn bedrijf op de raadsagenda..

Ik reken er op, dat eindelijk eens op een normale wijze geregeld wordt, wat allang geregeld had moeten zijn namelijk het herstel van de planvoorschriften uit 1991 door deze alsnog van toepassing te verklaren op mijn huidige bedrijfsbestemming.
Als dit niet geschiedt en evenmin mijn compromis voorstel wordt aanvaard,  zoals ik dat bij brief van 17 juli 2012 aan de gemeente Grave heb aangeboden, dan beschouw ik een dergelijke houding  als ondernemers onvriendelijk.  

Ieder bedrijf heeft recht op adequate voorschriften. Dat is niet alleen correct naar ondernemers maar het is ook voldoen aan uw zorgplicht, die een gemeentebestuur heeft voor zijn bedrijven en naar zijn inwoners. 

Verder word ik dikwijls aangesproken over de stenen aan de noordzijde van de weg.
Toen ik mij in 1972 in Escharen vestigde, had het toenmalige bedrijf al bedrijfsgebouwen aan beide zijden van de weg. Al  jaren probeer ik met de gemeente tot een oplossing te komen om al mijn bedrijfsactiviteiten naar de zuidzijde te verplaatsen. Dit lukt maar steeds niet. Maar dit ligt niet aan mij. Steeds steekt er wel iemand een spaak in het wiel. 

Bij deze mail treft u aan een voorstel tot herinrichting, dat na 3 jaar overleg door het College van Burgemeester en Wethouders niet aanvaard is (zie bijlage).  

In dit voorstel wordt de verkeersveiligheid en de landschappelijke inpassing sterk verbeterd.
Dit voorstel heeft de steun van de dorpsraad EZV te Escharen, de groendeskundige van de gemeente Grave, de buurt aan de Graafschedijk  en de verkeerspolitie.
Bij dit voorstel heb ik ook rekening gehouden met de geplande woningbouw Hof van Esteren door mijn bedrijfsactiviteiten verder van de Graafschedijk  te situeren. Ook wil ik het zicht op de bedrijfshallen beperken via een park, maak ik een scheiding in functies tussen het publieksgedeelte en het bedrijfsgedeelte, plant hagen langs de Graafschedijk en vorm ik bedrijfsterrein aan de noordzijde om tot nieuwe natuur. 

Alle kosten zijn voor deze herinrichting zijn voor mijn rekening. Dit is een royaal gebaar van mijn kant, omdat bij herstructurering van bedrijven ondernemers steeds op overheidssteun mochten rekenen.
Waarom nog jaren lang doorgaan op de verkeerde weg met alle financiële gevolgen van dien als het nu op te lossen valt? Er is al lang genoeg gesold met dit onderwerp terwijl de zaak van de aanvang af duidelijk was.
Het niet goed regelen van de planvoorschriften heeft de ondernemer maar ook de gemeente in de vorm van gemeenschapsgeld al genoeg gekost.

De raad is bij uitstek het orgaan om het bestuur daarop te wijzen en te controleren.


Het bedrijf Litjens verzorgt al meer dan 40 jaar steengoede diensten in Escharen en omgeving 
Met vriendelijke groet,

Ben Litjens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *