Grave Lokaal

Zaken die de komende tijd veel stof doen opwaaien.

De openbare inrit thuis wordt vernieuwd.
Er is snel en prima gewerkt door de mensen van van Venrooij !!

Het opknappen van de Stadhouderslaan bracht mij, dankzij deze foto, en  met hulp van de achterban en fractie op het idee om onderstaand lijstje  te maken. 

  • Behandeling Rekenkameronderzoek Wisseveld in de raad. Via een stille revolutie zijn bijna alle  hoofdrolspelers van het toneel verdwenen. KEERPUNT 2010 wil een vervolg van dit onthullende onderzoek en de visie van het huidige college op dit onderzoek.
  • Nieuwbouwplannen van het AZC/COA en restauratie Monumentaal kazerneterrein. Begin september is er weer een overleg gepland op het AZC terrein. KEERPUNT 2010 is uiterst benieuwd naar de STAVAZA. (stand van zaken).
  • Uitvoering KEERPUNT 2010 motie “Terugdringen verloedering in de binnenstad”. Wanneer treedt  de excessenregeling in werking? Het college moet deze KEERPUNT 2010 motie  zo snel mogelijk uitvoeren en/of de raad informeren over de STAVAZA.
  • Behoud monumentale kerkelijke gebouwen. KEERPUNT 2010 komt met een initiatiefvoorstel om monumentale historische kerkelijke gebouwen in de gemeente Grave mee te helpen om in stand te blijven. in het Land van Cuijk is veel onrust ontstaan over dreigende kerksluitingen.
  • Digitale dienstverlening. Keerpunt 2010  hoopt dat Grave meegaat doen in de succesvolle Midoffice Community. 80 gemeenten werken samen aan de ontwikkeling van de digitale dienstverlening.
Catharinahof met Kultuurhuus (MFC)
  • Beheer, exploitatie en bezetting van ons nieuwe Kultuurhuus (MFC). Gemeente en Brabantzorg overleggen al heel lang over deze moeilijke kwesties. Eventuele gebruikers, en wij van KEERPUNT 2010  ook, zijn reuze benieuwd naar de resultaten. Ondertussen staan Katrien en de Westhoek te koop en zijn veel mensen in afwachting van de besluiten die verstrekkende gevolgen hebben voor jong en oud cultureel Grave. Op 10 juli hebben BrabantZorg en Brabantwonen een aangetekende brief gestuurd aan de raad en het College. Citaat:”Nu uw college, noch uw raad gevolg heeft gegeven aan onze gefundeerde oproep bij brief van 21 mei 2012 hebben wij ons ter voorkoming van (verdere) schade aan onze zijde beraden over de wijze waarop het MFC wordt afgebouwd dan wel wij voornemens zijn om het MFC af te bouwen. We gaan uit van: 1. de eigendomsoverdracht 1 op pagina 3 van onze brief van 10 maart 2011, zijnde koopvariant. 2.”minimum facilitaire beheervariant. Wij stellen u hierbij in de gelegenheid om uiterlijk bij het geplande bestuurlijk overleg van 20 augustus namens de gemeente Grave zonder voorbehoud in te stemmen met de aankoop en deze wijze van afbouw en beheer. Indien alsdan geen instemming hiervan van uw zijde wordt verkregen, zullen wij genoodzaakt zijn gerechtelijke stappen te ondernemen om, conform het raadsbesluit van 14 juli 2009, zowel te komen tot aankoop en afname van het MFC als tot vastlegging van de minimale variant in de wijze van beheer van het MFC. De raad heeft in juli een werkbijeenkomst gehad om over de relevante zaken te spreken. Hier zijn geen openbare verslagen van. Het college polsde toen de gevoelens van de raad.
  • Bouwlegeskwestie Catharinahof. Zijn beide partijen er al uit of wordt het een zaak die bij de rechter wordt bevochten? KEERPUNT 2010 zou dat ernstig betreuren om zo met een belangrijke partner om te gaan. We zitten nog met het trauma van de Scheepswerf in ons hoofd. Bespaar ons weer zo’n zaak!
  • “I had a dream” De ontknoping van de huisvesting van de scholen en andere maatschappelijke voorzieningen gaat eindelijk, wel heel erg laat, komen. Een gesprekje met diverse betrokkenen, zoals enkele leerkrachten , stemt ons somber. Blijft Esterade doordraaien op die plek? Wordt Hartenaas gesloten? Visio kan al bouwen enz. Komt er geen nieuwbouw voor de Wegwijs? Enz. enz. KEERPUNT 2010 wil eindelijk duidelijkheid en vele anderen ook.
Wat komt hier voor in de plaats?
  • Woningbouwplannen. Wanneer wordt er gebouwd in Velp (Vetweiplannen BVV en Mariendaal) Escharen (Hof van Esteren) en Grave (starterswoningen in de Stoof en woningbouwplannen Wisseveld). Wat komt er op het terrein van het voormalige Maaszicht? Wat zijn de vooruitzichten voor Gassel? KEERPUNT 2010 constateert dat er in Grave jarenlang niet gebouwd is.
  • Opknappen van de Loswal. Als het zand van het beachvolleyen a.s. weekend is opgeruimd gaat de aannemer aan de slag met de beloofde metamorfose van de Loswal. Kan het Waterfestival/beachvolleyen festival volgend jaar in de dezelfde vorm doorgaan? Komen de bedriegertjes er echt? Wat zijn de gevolgen voor de installatie van de Bedriegertjes als de Maas overstroomt? Zal de zandvervuiling tot storingen leiden? En parkeren blijft dat mogelijk op die locatie? KEERPUNT 2010 blijft dit project uiterst kritisch volgen en dringt aan op gesprekken met de Scheepswerf over de toekomst van dit terrein aan de Maas.
Gemeente en ondernemers moeten er samen uitkomen.
De betwiste overkapping
“Hoe groot mogen de terrassen zijn en waar”
That is the question
  • Aanscherpen/herzien terrassenbeleid en andere zaken. Binnenstadondernemers zijn de afgelopen dagen schriftelijk op de hoogte gebracht van wijzigingen in het beleid over omvang/plaats van de terrassen enz. De uitbater van de Maaspoort, George van Kuppenveld, moet zijn zonwering/screens z.s.m. verwijderen omdat er geen vergunning voor is verleend. KEERPUNT 2010 vind de timing en communicatie  erg slecht. Laat de nieuwe centrummanager deze zaak oppakken. 
Hoe gaat de buitenruimte er uit zien?
Blijft de hoge kwaliteit, die beloofd is, gehandhaafd?
  • “Buitenruimten” van Hart van Grave en Catharinahof. Keerpunt 2010 is erg benieuwd naar de resultaten van de inspanningen van alle betrokken partijen om op deze toplocaties prima verblijfsterreinen te maken.
  • Start Centrummanagement. Gaat het lukken alle partijen enthousiast te krijgen? Wij, KEERPUNT 2010, Lijst Jacques leurs en CDA, hebben hier al jaren, tevergeefs, voor geijverd. Initiatiefnemers veel succes en een goede start eind augustus met  de eerste bijeenkomst.
KEERPUNT 2010:
Trouwen en VVV op deze plek en wel zo snel mogelijk!
  • Herbestemming Historisch Stadhuis. KEERPUNT 2010 is reuze benieuwd wanneer de eerste huwelijken weer in dit pand worden gesloten. Ook de VVV hoort in dit pand thuis zodat de kosten van huisvesting in de Rogstraat   als besparing ingeboekt kunnen worden. Deze plaats zal meer bezoekers trekken en ook de presentatie van al het materiaal zal veel beter kunnen zijn. De vrijwilligers, die dit al jarenlang belangeloos doen, verdienen ook een betere plek. Het Hart van Grave krijgt er een attractie bij!
  • De toekomst van de Kat en het Arsenaal. KEERPUNT 2010 wil dat er weer een invulling gegeven gaat worden aan het Arsenaal. In goed overleg met buurtbewoners de Kat aanpakken.
  • Ambtelijke samenwerking Grave, Mill en Sint Hubert. Gaan we er daadwerkelijk op vooruit met zijn allen? Welk kostenplaatje komt er aan te hangen? Verandert de rol van de raad? Er is door een meerderheid van de raad gekozen voor deze dure vorm van ambtelijke samenwerking. KEERPUNT 2010 bepleit al langer een herindeling en/of fusie. Volgens ons is dat de beste oplossing voor de huishoudportemonnee van onze burgers! In 2014 zullen we de bestuurlijke toekomst van Grave als belangrijkste item gaan inzetten bij de gemeenteraadsverkiezingen.
  • Aanbevelingen adviescommissie Krachtig Bestuur. Alle opgedane ervaringen worden momenteel verwerkt en leiden tot (voorlopige) aanbevelingen voor Noordoost-Brabant. Eind augustus zijn deze voor de gemeenten beschikbaar. Helmi Huijbregts-Schiedon.
    GVV trainer instrueert de spelers van het eerste,
    tweede en derde elftal.
  • Financien. Keerpunt 2010 vreest dat de bezuinigingen voor een verschraling gaat zorgen op diverse terreinen en de dienstverlening soberder wordt. Verenigingen krijgen het daardoor ook moeilijker. KEERPUNT 2010 vreest dat Grave snel en recht afstevent op de gevreesde artikel 12 gemeentestatus. Op weg daar naar toe moeten de plaatselijke belastingen fors naar boven bijgesteld worden en op het nivo van de voorgeschreven maxima zijn. Dan springt het Rijk pas financieel bij.
  • WOB Verzoeken Leo de Vreede en Louis Sparidans. Deze verzoeken worden krampachtig afgewezen. Wij zijn het daar niet mee eens.
  • Toekomst Scheepswerfterrein, Prinses Margriet, Theetuin Theo Gerrits en bedrijf van Ben Litjens in Escharen. Komt er een einde aan de jarenlange onzekerheden voor deze ondernemers? We vrezen van niet!
  • Onze nieuwe burgemeester. Keerpunt 2010 wenst de vertrouwenscommissie veel wijsheid en succes toe en rekent op een goede communicatie met de bevolking. Betrek onze burgers in dit voor Grave belangrijke proces.
  • Tweede Kamerverkiezingen. Welke gevolgen heeft dit voor gemeenten enz.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *