Grave Lokaal

Hoorzitting Raad van State i.v.m. bezwaar Graafs Keerpunt 2010 tegen naamgeving fusiepartij TON.

Ton geniet met zijn vrouw Wil Kersten van
een concert in Cuijk bij de Martinuskerk.
A.s. donderdag dient het bestuur van Keerpunt 2010 mondeling verweer bij de Raad van State.  De voorzitter, Ton van Elk de Freese uit Cuijk, zal zich namens bestuur en fractie verweren. Later meer en ook ons verweer. Het wordt kort dag omdat op 12 september al de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn.

Uit de persagenda van de Raad van State:
Zitting over de registratie door de Kiesraad van de naam van de politieke partij ‘Democratisch Politiek Keerpunt (DPK)’ in het kiesregister voor de komende Tweede-Kamerverkiezingen.
De Vereniging Keerpunt 2010 vindt de naam van de nieuwe partij van Hero Brinkman te veel lijken op die van de vereniging die sinds december 2009 actief is in de gemeente Grave.
Keerpunt 2010 vreest dat als het DPK succesvol blijkt te zijn, er lokale afdelingen zullen worden opgericht. Dit zou in Grave tot naamsverwarring kunnen leiden. Daarom komt Keerpunt 2010 in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
(zaaknummer 201206320/1)
Bron: Raad van State.
Toelichting webmaster:
In 2014 vinden er gemeenteraadsverkiezingen in Grave plaats. Fractievoorzitter en huidig voorzitter van de fusiepartij TON/Brinkman Gravenaar Theo Reijnen zal hoogstwaarschijnlijk met de naam DPK deelnemen aan deze verkiezingen. Dat zal erg verwarrend zijn  voor de Graafse kiezers omdat ook Keerpunt 2010 meedoet aan deze verkiezingen. We hebben nu dus al een bezwaar ingediend bij de Kiesraad tegen deze nieuwe naam waarvan alleen het woord Keerpunt onderscheidend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *