De scheepswerf in Grave is officieel failliet. De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag het faillissement uitgesproken. Medio april was al uitstel van betaling aangevraagd. De bewindvoerder besloot de rechtbank te vragen de surseance om te zetten in een faillissement om de doorbetaling van salaris aan de zestig medewerkers veilig te stellen, meldt voormalig directeur Rob van Kessel.
Uitkeringsinstantie UWV gaat nu het salaris van de medewerkers betalen. Het gevolg van het faillissement is dat het personeel wordt ontslagen.
De werf kwam in de problemen doordat volgens gemeentelijke bepalingen schepen van hooguit 110 meter toestaan. De werf kon een order binnenslepen voor de bouw van twee schepen van 135 meter. Dinsdagavond bespreekt de gemeenteraad van Grave een voorstel om de bouw van grotere schepen toe te staan bij de werf.
De bewindvoerder probeert nog wel een doorstart van de werf voor elkaar te krijgen. Bij een eventuele doorstart wordt volgens Van Kessel ook gekeken of het oude personeel weer aan de slag kan worden gezet.