Grave Lokaal

Personeel Graafse Scheepswerf toch ontslagen.

Bron: de Gelderlanderwebsite

Ontslagen werknemers doen hun verhaal bij NOS verslaggever.
GRAVE – Personeel van de scheepswerf in Grave heeft dinsdagochtend toch ontslag aangezegd gekregen. Om even voor elven verlieten de eerste werknemers met een ontslagbrief de werf. Het bedrijf heeft uitstel van betaling aangevraagd.
Volgens FNV Bondgenoten had het bedrijf niet dicht gehoeven. “Mijn gevoel zegt dat de stekker er nog niet uit had gehoeven. Maar een jurist moet dat uitzoeken”, stelt vakbondsbestuurder Wilfred Beens. “Maar met de surseance is het doodvonnis getekend. We moeten er nu voor zorgen dat niemand met lege handen vertrekt.”
De zestig werknemers was twee weken geleden ook al gezegd dat ze mogelijk ontslagen zouden worden. Gehoopt werd toen nog op toestemming om ontheffing te krijgen op gemeentelijke regels. Het bedrijf mocht namelijk boten bouwen van maximaal 110 meter maar kon twee opdrachten krijgen voor passagiersschepen van 135 meter.

De werf kreeg vrijdag van de gemeente, nadat ook minister Verhagen zich er voor had ingespannen, toestemming om twee jaar lang grotere boten te mogen bouwen dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan. De directeur zei maandag met die tijdelijke oplossing weinig te kunnen, omdat een enkele bezwaarmaker tegen de tijdelijke vergunning roet in het eten kan gooien. Het bedrijf moet namelijk snel kunnen beginnen met de nieuwe opdrachten, omdat er verder amper werk is.

Juridische adviseurs van de directeur vrezen dat de tijdelijke toestemming voor 
het bouwen van grotere boten bij de rechter niet stand houdt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder