Camille Haans: Veel berichten op de sociale media. Stille tocht op dinsdagavond. Gedenkplek op plaats ongeluk.

We wensen de familie, vrienden, vriendinnen en klasgenoten van de verongelukte tiener veel sterkte de komende tijd. 
KEERPUNT 2010 zal bij de Gemeente aandacht vragen voor de verkeersveiligheid. Ook de afstelling van de Stoofwegstoplichten moet opnieuw bekeken worden.Op maandagavond zullen we tijdens het fractieoverleg stilstaan bij het overlijden van onze jonge Graafse inwoonster. Het afscheid nemen van Camille en het gezamenlijk rouwen staan nu centraal. 
Op dinsdagavond vindt er vanaf 21.00 uur een stille tocht plaats. Leerlingen van het Merletcollege en vrienden van Camille Haans hebben de tocht georganiseerd. De tocht begint bij basisschool Hartenaas, waar Camille op school zat voordat ze naar het Merletcollege (daar tegenover) ging. Via de plek van het ongeluk (Elftweg), Sint Elisabethstraat en de begraafplaats aan de Estyersveldlaan gaat de tocht terug. Volgens directeur Adri van der Heijden van het Merletcollege is de tocht niet door de school georganiseerd en kan iedereen meelopen.
Bron: de Gelderlander.
Via de sociale media wordt intensief meegeleefd met familie, vriendinnen en vrienden. Dit bericht schreef “Meester” Freddy. 
Lieve Camille,

Bijna zes jaar heb ik je als leerling van Hartenaas gekend en dagelijks ontmoet. Rustig, blij en sociaal was je. Leuke ouders, broertjes. Mooi gezin.Terwijl je bezig was je weg te zoeken naar volwassenheid, op naar het “grote “leven, gebeurde dat verschrikkelijke ongeluk. In één fatale klap alles voorbij. Ik blijf achter met een mix van gevoelens: boosheid, verdriet, ongeloof, pijn, onbegrip, radeloosheid. Maar vooral, Camille, met een gevoel van trots, dat een kanjer zoals jij deel heeft uitgemaakt van mijn leven. Bedroefd zeg ik: “Rust zacht, Camille”.

“Meester” Freddy


Op youtube is het volgende rapnummer te zien en te horen; met dank aan de Gelderlander:


Provincie onderzoekt weg waarop Camille Haans uit Grave verongelukte

Laatst gewijzigd: dinsdag 27 maart 2012 – 11:43 | Auteur: Hessel Rippe
Op de weg werd Camille Haans geschept door een auto.
 
Op de weg werd Camille Haans geschept door een auto.Vergroot foto
 
GRAVE – De provincie gaat de provinciale weg in Grave onderzoeken. Vorige week kwam daar de 15-jarige Camille Haans uit dit stadje om het leven. De studie vindt niet plaats vanwege het ongeluk, maar om te kijken waar de weg veiliger kan. Een woordvoerster van de provincie laat dit weten.
Camille Haans werd vorige week donderdag geschept door een auto bij het oversteken van de weg. Dat ongeluk is voor de provincie nog geen aanleiding aanpassingen aan de weg te doen, tenzij uit het onderzoek naar het ongeval blijkt dat de aanpassingen nodig zijn.

Verkeerslichten
Eén van de mogelijke aandachtspunten zijn de verkeerslichten voor fietsers op de kruising van de Elftweg (onderdeel van de N324) met de Stoofweg in Grave. Vlakbij werd Camille Haans geschept door een auto.

“Vanwege de aanwezigheid van een instituut voor blinden en slechtzienden in de buurt is er voor gekozen om oversteektijden langer te laten zijn. Dit betekent ook dat mensen langer moeten wachten voor ze oversteken.” Volgens de woordvoerder van de provincie valt dit nog wel binnen de psychologische grens van twee minuten.

De N324
De provinciale weg N324 loopt van het noordoosten van Brabant naar het zuiden van Gelderland. De weg loopt langs Schaijk, Reek, Velp, Grave, Nederasselt, Alverna en Wijchen naar Nijmegen.

Bron: Omroep Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: