Grave Lokaal

Boekpresentatie Zinzoekers op het web. Koen Leurs een van de auteurs.

Internet en de verandering van geloofsbeleving.

Koen Leurs en zijn mede-auteur Fadi Hirzalla
krijgen het eerste exemplaar van de redactie.

Snoepjes van de Week

Alle levensbeschouwelijke  en religieuze tradities en stromingen hebben inmidddels hun plek gevonden in het internetdomein. Wat hebben zij te bieden aan zinzoekers op het internet?
In Zinzoekers op het Web wordt in kaart gebracht hoe mensen via internet vorm geven aan hun spirituele inspiraties. Het gaat niet alleen om de vraag wat zinzoekers met het internet doen, maar ook en vooral wat het internet met zinzoekers doet. Wat gebeurt er als mensen hun geloof of levensbeschouwelijke opvattingen via het internet verwerven? Welke gevolgen heeft dit voor de lokale geloofsgemeenschappen en -organisaties?
De auteurs zijn mensen die hun sporen in de zinzoekende virtuele wereld hebben getrokken. Heldere analyses worden afgewisseld met inspirerende betogen.
“Je krijgt meteen zin om zelf op internet God te gaan zoeken!”
Met bijdragen van Fadi Hirzalla en Koen Leurs (Universiteit van Utrecht), Liesbet van Zoonen (Loughborough University), Fred Omvlee (Socialsunday.nl), Peter Dekker en Erik Jan Tillema (IKON), Eric van den Berg (Handboek Kerk en Internet), Albert Benschop (SocioSite.org), Theo Zijderveld (Expertisecentrum HEC), Stef Aupers, Dick Houtman en Ineke Noomen (Erasmus Universiteit), Ilse Nol (Studente religie en cultuur), Janneke Scharloo en Ruud Verheggen. Neem een inkijk in het boek.

Zinzoekers op het web – Internet en de verandering van geloofsbeleving – red. Albert Benschop en Connie Menting. Uitgeverij Skandalon, 160 p., € 14,50, ISBN 9789490708429. Kon je niet komen, het boek is ook te bestellen.

Zie www.zinzoekers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder