Meisje opgepakt na “laffe straatroof” op aimabele blinde Gravenaar Rinus Rijk.

Van  KEERPUNT  2010 kreeg Rinus een aardbeienslof om
samen met zijn mannenkoorleden bij de koffie te vieren, na
afloop van een begafenismis vandaag in de Elisabeth,
 dat het zo goed is afgelopen.
Rinus Rijk zingt hier het Ave Maria tijdens de begrafenis van Jeannette op 16 april j.l.


De politie heeft een van de twee meisjes opgepakt die zaterdagavond een 76- jarige blinde man uit Grave belaagden en mishandelden. Meer informatie wil de politie, die spreekt van een “laffe straatroof” zondagavond rond 18,45 uur in belang van het onderzoek niet geven.

De man werd door twee meiden aangesproken die hem de weg vroegen. Ze probeerden zijn tas met geweld af te pakken waarna ze verder op zoek gingen naar buit, daarbij drukten zij een brandende sigarettenpeuk uit in het gezicht van de man. Het slachtoffer riep om hulp en een passerende auto stopte, waarop de meisjes er zonder buit op een fiets vandoor gingen. De signalementen van de verdachten konden aan de politie worden doorgegeven.
Een politiewoordvoerster noemt het slachtoffer een dag na het gebeurde ‘verbazingwekkend dapper’. “Natuurlijk kwamen na de overval de emoties los, maar hij zei ook: dit is me nog nooit overkomen en het zal dus ook wel niet zo gauw meer gebeuren.” In de tas die de man bij zich had zat bladmuziek in braille. “Hij heeft nog tegen die meisjes gezegd dat ze daar toch niets aan hadden. Toen ze doorgingen heeft hij met alle geweld geprobeerd te voorkomen dat ze zijn portemonnee zouden pakken en dat is hem wel gelukt. De getuigen in de auto die voorbijkwam, dachten dat hij niet goed was geworden. Toen ze dichterbij kwamen zagen ze die meiden er vandoor gaan.”
Volgens de politie gaat het om twee meisjes van circa 15/16 jaar, ongeveer 1, 65 meter lang, beiden een tenger postuur. Een verdachte heeft blond haar tot op de schouders, zeer blanke huid en droeg een kort wit jack, het andere meisje heeft een blank uiterlijk, zon gebruind en heeft zeer donker (bijna zwart) haar tot halverwege de rug, droeg een kort zwart jack en was zwaar opgemaakt. Beide verdachten hadden een fiets bij zich. Een fiets was een donkere omafiets. Ze zijn gefietst in de richting van de Willem Jacobstraat en zijn vervolgens daar een brandgang in gefietst.

GRAVE – Een 76-jarige blinde man uit Grave is zaterdagavond rond halfzeven overvallen door twee meiden van ongeveer 16 jaar oud. De man liep aan de Burgemeester Ficqlaan toen de meiden hem aanspraken om de weg te vragen. Daarna probeerden ze hem te beroven.
De meiden pakten hem vast en probeerden zijn tas af te pakken. Toen dat lukte gingen ze in de tas op zoek naar een buit. Uiteindelijk vonden de meisjes geen geld en zijn er zonder buit vandoor gegaan.
Tijdens de overval is ook een brandende sigarettenpeuk in het gezicht van het slachtoffer uitgedrukt. De man riep om hulp en een auto stopte. Daarna sprongen de meiden op hun fietsen en sloegen ze op de vlucht. De politie sprak zondag van een ”zeer laffe straatroof”.
Bron: de Gelderlander / SBS 6 / div. telefoontjes / 
Omroep Brabant / Google / www.camilleri.nl
Link: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/maasland/9087290/Meisje-gepakt-na-laffe-straatroof-in-Grave.ece

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: