Wisseveld kost Grave nu 7 miljoen euro!!!

Ruim 7 miljoen euro heeft het onvolmaakte woningbouwproject Wisseveld de gemeente Grave al gekost. En ieder jaar komt daar zo’n 300.000 euro aan rente bij. Dat staat in de gemeentelijke grondexploitatie, een financieel overzicht van gemeentelijke bouwprojecten. Wisseveld is de grootste verliespost.

Volgens wethouder Eric Daandels gaat het bij zulke overozichten om een worst case scenario en regeert de waan van de dag.

“De kosten gaan nu eenmaal voor de baten uit”, zegt hij, al verwacht hij dat het moeilijk wordt het plan ooit nog winstgevend te krijgen.

Bron: website de gelderlander

KEERPUNT 2010 is erg benieuwd hoe de plannen voor het Wisseveld er uit zien zoals we die in het voorjaar te zien krijgen. De berichten werden de afgelopen jaren steeds somberder maar duidelijkheid is er nu pas gekomen dankzij de wethouders van buiten!! KEERPUNT 2010 heeft de hand weten te leggen op een digitaal Brabants eindrapport.

Tekst uit de eindevaluatie Bouwen Binnen Strakke Contouren. 
Ervaringen van Grave
 
Verpauperd bedrijfsterrein eindelijk gesaneerd.
 
Al jaren leefde bij het gemeentebestuur in Grave de nadrukkelijke wens om het oude, verpauperde bedrijfsterrein Wisseveld te saneren en er nieuwe woningen te bouwen. De pilot kwam voor deze locatie als geroepen.
Omdat er geen verplicht maximum aan het aantal woningen werd gesteld, was het mogelijk een sluitende exploitatie voor de herinrichting van het oude bedrijfsterrein op te stellen.

Er is een projectorganisatie opgezet die de ontwikkelingen op de verschillende locaties kon begeleiden en sturen. Voordat een project werd geaccepteerd, moest het aan de nodige randvoorwaarden voldoen en moesten er mensen en middelen op worden gezet. Daarvoor werd steeds een collegebesluit genomen. Een commissie Ruimtelijke Kwaliteit adviseerde het bestuur en lichtte de projecten financieel door. Via een masterplan Volkshuisvesting en Leefbaarheid kon de uitvoering van de pilot worden afgestemd op de behoefte aan woningbouw en leefbaarheid in de gemeente. Voor het belangrijkste onderdeel van de pilot in Grave – het oude bedrijfsterrein Wisseveld – werd met voorrang een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor een nieuw te bouwen woonwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: