Laatste nieuws uit Utrecht, Grave, Gassel en Den Bosch.

VNG VERGADERING OVER CONTRIBUTIE EN HUIS VAN THORBECKE.
Op de bijzondere VNG vergadering in Utrecht werd het bestuur teruggefloten i.v.m het plan om naar hele grote gemeenten en regio’s te gaan. 
Ook werd de contributie verlaagd met een hoger percentage dan het bestuur wilde dankzij een amendement vanuit het land. Als enige vertegenwoordiger uit het Land van Cuijk viel het mij op dat in alle gemeenten de problematiek rond de verbouwing van het “Huis van Thorbecke” zowel in de colleges en raden uitvoerig zijn besproken. In het presidium zal ik dat aankaarten. Dus wethouder Adams de eerst meevaller is binnen. Deze meevaller bedraagt 2 % minder contributie voor Grave.
Later zal ik de 7 afspraken die gemaakt zijn op de site plaatsen.
 
Bakkerspiet snijdt een marsepeinen varken aan in de winkel van D’N Bekker.
SINTERKLAASINTOCHT
In Grave wordt achter de schermen hard gewerkt om de Sinterklaasintocht weer spectaculair te laten verlopen. Helaas ligt de Loswal er nog desolaat bij. Burgemeester Sjoukje Haasjes moet maar vertellen dat er volgend jaar een prachtig aangelegde Loswal ligt. Zo blijft er druk op de ketel om dit ambitieuze project eindelijk te realiseren. 
KEERPUNT 2010 HOUDT DE VINGER AAN DE POLS; EN ANJA OOK!!! 
Kom met de kinderen en de eigengemaakt pepernotentasjes naar Grave om het feest mee te vieren!!! Vooral het voorprogramma wordt weer hartstikke leuk!! De regen mag wegblijven.

EN VERDER: 
ADVITRONICS  HAALDE HET NET NIET BIJ DE ONDERNEMERSPRIJS VAN DE NOORDELIJKE MAASVALLEI. FELICITATIES AAN DE ONDERNEMER DIE TIJDENS HET SOLLICITIATIEGESPREK AL ZIE DAT HIJ OOIT EIGENAAR WILDE WORDEN!!
GASSEL PRAAT ENTHOUSIAST MET DE DORPSRAAD OVER HUN JULIANAPLEIN. DE COALITIE ZAL MET DE CENTEN MOETEN KOMEN WANT”HET STAAT IN HET REGEERAKKOORD!!”
INITIATIEFNEMERS DE NEIE WEG KRIJGEN WEER HOOP NA GESPREK MET WETHOUDER EN HOOFD RUIMTE EN WONEN.

DE PROVINCIE HEEFT VOOR EEN GROOT AANTAL IDOP’S GELDEN BESCHIKBAAR GESTELD. GRAVE ZIT ER NOG NIET BIJ!

DE BEELDENBANK WORDT LATER BIJGEWERKT I.V.M. DRUKKE WERKZAAMHEDEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: