De burger als impuls voor een klantgerichte overheid in een kleine gemeente.

Keerpunt 2010 heeft zich ingeschreven voor twee conferenties.

1. Conferentie Burger Bewust op 14 oktober.

Omschrijving

‘Burgerlink’ bevordert dat burgers de kans krijgen om op eigentijdse wijze mee te doen aan het verbeteren van de overheid. Een overheid die gaat voor een meer klantgerichte dienstverlening en een transparanter democratisch proces. Tijdens de conferentie wordt er terug- en vooruit gekeken. Wat moet de nieuwe beleidsinzet zijn? Een plenair programma, veel interactieve workshops, ‘de prijs voor het beste kwaliteitshandvest 2010’ en ‘de e-Participatie Award’ en een markt met praktijktoepassingen, vol inspiratie en netwerkmogelijkheden.

2. De Grote Dag van de Kleine Gemeenten.

Waar de kleine gemeente groot in kan zijn. 7 oktober.

Omschrijving

De uitdaging voor kleine gemeenten voor de komende jaren is enorm. Onder grote druk van de verwachtingen van de burger, het niet geringe eisen pakket van het Rijk en de aangekondigde bezuinigingen wordt van alle gemeenten verwacht een kwalitatief goede en betaalbare dienstverlening op te zetten. Geen eenvoudige opgave.
•Wissel ervaringen uit en deel kennis met collega’s vanuit andere kleine gemeenten.

•Ga onder leiding van dagvoorzitter Prem Radhakishun in discussie met toonaangevende sprekers over de toekomst van uw gemeente.

•Krijg handvatten voor het omgaan met de eisen vanuit burgers, het Rijk en bezuinigingen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de Grote Dag van de Kleine Gemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: