Uit de oude doos met foto´s.

In het foto-archief binnenkort ook de foto’s van de CDA website zoals die toen door mij werd bijgehouden. Archeoloog, bekend van Man bijt Hond, Jo de Wit feliciteert de burgemeester Wilma Delissen met haar benoeming in Grave.
 Blijft Wilma monumentenzorg en archeologie behartigen vragen o.a. Jo en ik ons af.

Eén gedachte over “Uit de oude doos met foto´s.

 • 8 mei 2010 om 03:04
  Permalink

  Voorlopig kan ik mij niet permitteren op een uitnodiging, of onze burgemeester bovengenoemde vraag persoonlijk aan ons gaat beantwoorden Jacques,
  ik ben uit mijn kostuum gegroeid, en voorlopig kan ik mij niet veroorloven een nieuw kostuum aan te schaffen om deze vraag beantwoord te krijgen.
  Het is mij tot op de dag van vandaag onduidelijk of zij wel achter deze portefeuille staat, waarin monumentenzorg en archeologie zit.
  Je kunt voor deze functie voorgenoemde portefeuille ook werknemers in dienst nemen, en ook gemeente Grave heeft deze werknemers in dienst, die op hun beurt hun activiteiten weer verantwoorden aan de burgemeester, maar geacht wordt dat ze zelf er ook een en ander van weet.
  En dat ze zelf de lintjes door blijft knippen bij openingen van soortgelijke activiteiten spreekt vanzelf.
  Jacques ik geef je te kenen dat praktijk inhoud heel wat anders is dan kantoorwerk, en zeker als er subsidies uitgereikt gaan worden, aan om onder andere individuele collecties te gaan exposeren waar een groot verbouwing voor opgezet gaat worden.
  Wat gebeurd er straks, mooi, het is een goot museum, waar zijn de collecties, wie beheerd de collectie, merendeel zijn het particuliere collecties, ook in Grave, collecties die straks weer verdeeld worden aan de overlevenden, en wie weet hebben we straks een groot leeg museum omdat mensen ineens niet meer met elkaar kunnen hobbyen, dat is het, allemaal een grote hobby waar gemeenschapsgeld in omgaat en opgaat, dat heet subsidiegeld.
  Ja ik weet het wel, ik zal zelf het antwoord wel geven, en er zal gezegd worden, we zoeken wel andere gegadigde die dit gebouw gaan beheren als multifunctioneel centrum.
  Zo heeft destijds de archeologische werkgroep grave het pand ook moeten ruimen omdat onder de kloveniers mensen waren die het pand wilden exploiteren, ook gebeurde dit met de Brug kazemat Zuid, ook hier werden de archeologen weer zonder verzet verdreven dat inmiddels ook toegeëigend is aan bepaalde personen, wij willen ook een collectie tentoonstellen.
  Begrip monumentenzorg, archeologie, historie in Grave, als er vondsten tevoorschijn gaan komen zullen de fundamenten gaan schudden met toeters en bellen.
  En dan komt samenwerking om de hoek kijken, mensen die met de zelfde gemeenschappelijke doel te willen streven worden genegeerd of monddood gemaakt, hier duid ik op, en ik hoop, dat als het
  museum klaar en verbouwd is in Grave, dat ook ik mijn particuliere collectie in het museum kan en mag tentoonstellen wat ik zo in het land van Cuijk heb ontdekt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: