Grave Lokaal

Silhouet Graafse pastoor naast kerk op brons.

Ook de Graafse pastoor Jan van den Hurk wordt in brons vereeuwigd. Zijn silhouet komt op een gedenkplaat met de verdwenen Christus Hemelvaartkerk, die in reliëf afgebeeld wordt.

Vrijdag 28 mei wordt de langverwachte plaquette aangeboden aan de parochianen van de Emmaüs Parochie Grave. Kunstenaar Jan Ketterings uit Rosmalen legt er deze dagen de laatste hand aan. De plaat is zo’n anderhalve meter breed, 80 centimeter hoog, en wordt bevestigd op appartementencomplex De Buitenhof aan het Pastoor van den Hurkplein. Tot 2005 stond de Hemelvaartkerk op die plek. Ketterings maakte al eeder plaquettes van luchtvaartpionier Jan Hondong en dichter G.W. Lovendaal.

Bron: de Gelderlander

Uw herinnering aan Hemelvaartkerk wordt onthuld.

In 2002 wordt de behoefte aan een blijvende herinnering aan de Hemelvaartkerk uitgesproken. Na een aantal keren brainstormen en overleg met gemeente en projectontwikkelaar is het lang stil, te lang……….er kwam regelmatig een vraag uit de parochie of er nog ooit nog wel iets zou komen, dit was de drijfveer om te blijven werken aan de laatste bladzijden van het “boek Christus Hemelvaartkerk” . Zodat dit boek voorgoed gesloten kan worden. In de periode tot 2008-2009 kwam er weer beweging in het streven naar een blijvende herinnering aan een kerk die hier ooit gestaan heeft voor alle parochianen. Nu mei 2010, ondergaat de bronzen plaquette een laatste behandeling, door kunstenaar Jan Ketterings uit Rosmalen. Op vrijdagavond 28 mei om 19.00 uur zal de plaquette door Artica vastgoed aangeboden worden aan alle parochianen van de Emmaus parochie Grave bij “de Buitenhof” aan Pastoor van den Hurkplein te Grave. U bent van harte welkom!

Bron: Jeroen Mol; initiatiefnemer en doordrukker.













Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *