Ongeduldige werf wil voor vrijdag antwoord. Werf wil liever een slechte oplossing dan gejojo.

Tot vrijdag. Langer wacht de scheepswerf in Grave niet op duidelijkheid van de gemeente Grave over een onderzoek het bedrijf te verplaatsen. Dat zegt directeur Robert van Kessel van de scheepswerf. Deze week had hij een gesprek met enkele vertegenwoordigers van de gemeente Grave, waaronder wethouder Hans Bos.

Aanleiding voor het gesprek was berichtgeving in de Gelderlander. Van Kessel maakte bekend zijn bedrijf deels te verplaatsen omdat de gemeente niet meewerkt. Grave nam het Van Kessel kwalijk via de krant te communiceren.

Van Kessel wil dat Grave de provincie vraagt zijn overlastgegevende bedrijf te gedogen, zodat hij geen boetes krijgt. `Maar dat gebeurt maar niet. Dus ga ik een deel van het bedrijf verplaatsen, al is het voor iedereen de slechtste oplossing. Maar ik ben geen jojo.`

Wethouder Bos laat weten `geen behoefte` mededelingen te doen.

Bron de Gelderlander

P.S. Keerpunt 2010 bestudeert de mogelijkheid om de wethouder ter verantwoording te roepen in het hoogste bestuursorgaan van Grave n.l. de gemeenteraad.

Navraag bij de griffie leerde dat volgens artikel 17 van de Gemeentewet eenvijfde deel van de gemeenteraad, dus voor Grave 3 raadsleden, een schriftelijk verzoek bij de voorzitter kan indienen om een raadsvergadering uit te schrijven.

Het verzoek moet wel met redenen omkleed zijn.

In dit geval willen wij de wethouder dwingen uitsluitsel te geven over zijn voornemen wel of niet een verzoek bij de provincie in te dienen om nu de werf te gedogen terwijl er onderhandeld wordt. We willen ook weten hoe ver het staat met het haalbaarheidsonderzoek van de verplaatsing naar bijv. het Wisseveld.

De gemeenteraad bepaalt, volgens het reglement van orde, vervolgens de agenda en moet dan mee willen gaan met het verzoek om over de Scheepswerf te praten en dit agendapunt te willen behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: