Grave Lokaal

Uitstel oplossing Litjens

  • SIERBESTRATER  Gemeenteraad twijfelt over begrip detailhandel.
  • Een oplossing in het conflict tussen de Escharense ondernemer Ben Litjens en de gemeente Grave is weer minstens een maand verder weg.
  • De Graafse gemeenteraad zou dinsdag een besluit nemen over een voorstel van burgemeester en wethouders om het probleem op te lossen.

  • De raad lijkt akkoord te gaan met een voorstel van burgemeester en wethouders, maar wil toch meer informatie.

  • door Frank Houtappels-de Gelderlander

Maar een meerderheid (VVD, CDA, LPG) stelt het besluit uit. De eerstvolgende raadsvergadering staat gepland voor juni. De drie partijen durven nu niet te beslissen omdat er onduidelijkheid is over het begrip `detailhandel`in het voorstel. Detailhandel door de Escharense sierbestrater wordt daarin toegestaan. Maar volgens sommige raadsleden is het begrip te ruim.

Het CDA wil bovendien dat de betrokken wethouder Harry Opsteegh (ook CDA) nog eens overlegt met bezwaarmakende aanwonenden van Litjens’bedrijf.

Opvallend was de rol van demissionair wethouder Hans Bos. Hij stemde als nieuw gekozen raadslid (VVD) voor uitstel van het besluit waar hij als aftredend wethouder zijn handtekening al onder gezet heeft. “Dit loopt al zo lang. Toch is er onvoldoende informatie.”

“Heel bijzonder is dat”, zegt Opsteegh.”Ik had gehoopt dat we nu eindelijk een besluit hadden kunnen nemen. Maar ja. Dit betekent weer vertraging.”

De zaak tussen Litjens en Grave speelt al ruim dertig jaar. De stenenhandelaar had vroeger een varkensbedrijf. Hij ligt vooral met de gemeente overhoop vanwege de bestemming die zijn grond aan de Graafschedijk heeft.

Sinds begin deze maand lijkt de oplossing dichtbij. Er ligt een voorstel van burgemeester en wethouders waar ook Litjens zich in kan vinden. De gemeenteraad moet daar dus nog mee instemmen. Dat leek gisteren te gebeuren. Geen van de partijen lijkt van plan het voorstel af te wijzen.

Aanvulling webmaster:

door de afwezigheid van zowel Anja Henisch als Peter Hendriks moest Hans Bos met de billen bloot. Zoals verwacht bleek de discipline binnen de coalitie zo groot dat hij “dualistisch” tegen zijn eigen voorstel stemde. “Bij God en in de Graaf is alles mogelijk” is hier weer op zijn plaats.

Een gedachte over “Uitstel oplossing Litjens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *