Open sollicitatie; bijdrage weblog Leo de Vreede.

Open sollicitatie door Leny van Lieshout

Onderstaande bijdrage ontving ik van Leny. Natuurlijk plaats ik die. Mijn visie op de gang van zaken volgt nog wel. Leo de Vreede

Open sollicitatie

Communicatie, daar gaat het tegenwoordig om. Maar omdat in Grave altijd alles anders gebeurt, zijn die nieuwerwetse streken hier niet aan de orde. Eenvoudige zielen zouden kunnen denken dat de coalitievorming na de verkiezingen volop aanleiding zou geven tot overuren voor de communicatieve staf in het gemeentehuis: persberichten, persconferenties, briefings, alles om de burgers namens de coalitie perfect op de hoogte te houden van het verloop van de onderhandelingen die vier jaar ruzie moeten voorkomen. Maar niets daarvan! De enige die af en toe een voet tussen de deur krijgt, is Frank Houtappels van De Gelderlander, en die wordt alleen maar gebruikt om nog enigszins de schijn van openheid gaande te houden. En natuurlijk is er onze eigen Graafse trompet Jacques Leurs. Over de gemeentelijke website zullen we het maar niet hebben. Daar staat namelijk nooit wat op. enz. enz

Waarom maak ik me daar zo druk over? Dat zal ik u vertellen. Nadat de VVD in de persoon van Hans ‘Gerrit’ Bos acht jaar de gelegenheid heeft gehad de Graafse financiën op orde te brengen, blijkt er dit jaar desondanks een gigantisch structureel tekort op de begroting te zijn. Had u dat niet ook liever voor de verkiezingen geweten? Ik wel. Maar kennelijk was dit een natuurramp die niemand kon voorzien. Reden te meer om meteen na de verkiezingen orde op zaken te stellen. En wat ligt dan meer voor de hand dan de eerste de beste beinvloedbare post te attaqueren: de wethouderszetels? Volgens Jacques Leurs heeft Grave geld voor maar liefst 3,3 f.t.e. wethouders. Je kunt daar dus flink op bezuinigen. En vandaar dat ik als kop voor deze brief ‘open sollicitatie’ heb gekozen. Niet omdat ik mezelf kandidaat zou willen stellen; per slot van rekening heb ik niet meer ervaring dan een zesjarig raadslidmaatschap en dan ook nog voor de verkeerde partij; nee; er is een veel betere kandidaat en daar is zelfs uitgebreide Graafse jurisprudentie voor. Ik bedoel natuurlijk burgemeester Delissen.
Verder:    http://leodevreede.blogspot.com/2010/04/open-solOpen%20sollicitatie%20door%20Leny%20van%20Lieshout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: