Grave Lokaal

Graafse gemeenschapshuizen en scholen ‘controversieel’. Uitstel discussie scholen

Plan Brede Scholen en Maatschappelijke Voorzieningen nog even in de ijskast.

Uit de  rondvraag van het presidium:

De heer Leurs vraagt naar de status van het college. De voorzitter ( mevr. de burgemeester) geeft aan dat de lopende zaken gewoon doorgaan.  Het college blijft besturen. Huisvesting maatschappelijke voorzieningen is een controversieel project. Wellicht zijn er nog meer controversiële onderwerpen, dit zal in het presidium moeten blijken.

Tot Grave nieuwe wethouders heeft, wordt er in de gemeenteraad niet gesproken over gemeenschapshuizen en schoolgebouwen. Dat onderwerp is door de raad als controversieel verklaard. Waarschijnlijk wordt het in juni besproken. De vraag wat er met de Graafse gemeenschapshuizen Esterade, Katrien en Westhoek moet gebeuren hangt samen met de discussie of er in Grave een brede school moet koemen.

Door de komst van een nieuw multifunctioneel centrum in verzorgingshuis Nieuw Maaszicht komen de gemeenschapshuizen leeg te  staan. Bovendien is een aantal basisscholen in de gemeente mogelijk toe aan een nieuw gebouw.
Sinds de verkiezingen werken de wethouders Harry Opsteegh en Hans Bos demissionair. Dat betekent dat ze alleen lopende zaken afhandelen. Ze nemen geen besluiten meer over nieuwe of ingewikkelde onderwerpen, zoals dus de huisvesting van gemeenschapshuizen en scholen. Of er nog meer Graafse onderwerpen als controversieel worden bestempeld, beslissen de fractieleiders van de partijen.

Bron: de Gelderlander en eigen informatie-inwinning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *