Grave Lokaal

Verkiezingscampagne gestart; het profileren is begonnen!!!

Betonplaten op de Loswal in Grave? Slecht plan. Amateurarcheoloog Martien Koolen heeft een beter idee: bestraat het strandje met een maquette van de historische vestingstad. Koolen stuurt een brief naar burgemeester, wethouders en raadsleden om zijn idee onder de aandacht te brenge. De plattegrond moet Graves vestingwerken uit 1750 laten zien. Eerder maakte hij al een maquette van Grave anno 1845. De Loswal is een gevoelig onderwerp in Grave. Een architectenbureau stelde voor het strand te bestraten met betonplaten, maar de gemeenteraad vindt dat maar niks.

Mijn reactie:

Bij de hernieuwde behandeling van de Loswal, op verzoek van Anja Henisch heb ik al gewezen op de prima suggestie van Martien Koolen die als geen ander een goede pleitbezorger is voor onze rijke cultuurhistorie. Na diverse schorsingen was een meerderheid van de raad niet bereid om een besluit te nemen. De colitiepartners VVD en de helft van de CDA fractie wilden geen besluit nemen. Over drie weken komt er weer een kans voor de Loswal.

De harde opstelling van het VVD lid Harrie de Greef kwam totaal onverwachts en ook na schorsingen bleef hij bij zijn ingenomen standpunt. Diverse coalitiepartners waren onaangenaam verrast en waren “flabbergasted” .
(ontsteld, stomverbaasd,verbijsterd,verbluft,verbouwereerd,verrast,verstomd)
Na gisterenavond is de verkiezingscampagne van start gegaan en het ziet er naar uit dat het een felle strijd gaat worden waarbij ook met modder gegooid gaat worden.

Een ding is duidelijk geworden Grave is helemaal gereed voor een KEERPUNT !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *