Vraag aan het college: hoe hoog zijn de kosten voor het leerlingenvervoer in Grave?

‘Hoge kosten vervoer leerlingen eigen schuld Boxmeer’
Dat de gemeente Boxmeer meer dan verwacht moet betalen voor leerlingenvervoer is niet de schuld van Taxihopper, maar van de gemeente zelf.
Dat staat in het rapport ‘Wijs op weg’ van de rekenkamercommissie. Eerder gaf wethouder Gerard Everink aan dat de taxiritten voor kinderen in het speciaal onderwijs te duur waren en dat de kwaliteit ervan ook te wensen overliet. Hij twijfelde in het openbaar of de samenwerking met Taxihopper, dat de taxiritten voor kinderen in het speciaal onderwijs regelt, wel moest worden voortgezet.Het rapport laat een iets ander beeld zien. Volgens de onderzoekers zijn de kosten per leerling juist gedaald. Dat Boxmeer meer betaalt voor het leerlingenvervoer, komt omdat meer kinderen er gebruik van maken. Dat ligt, zegt de commissie, aan de gemeente zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: