Grave Lokaal

Litjens Escharen: de stand van zaken.

De groene wal die rechts van de weg ligt als je van Escharen komt.

Een tevreden klant legt de laatste hand aan de door de firma Litjens aangelegde poel aan de Spechtenweg.

Omdat ik op de vragen van september en oktober aan het college over de stand van zaken van de onderhandelingen nog steeds geen antwoord heb gehad ben ik naar de firma Litjens gereden om daar te vragen hoe de zaken er voor staan.

Het positieve nieuws was dat de nieuwe eigenaar van de voormalige woning van de fam Prick/Prop enthousiast was over de werkzaamheden van de Fa. Litjens op zijn locatie. Er is een paddenpoel aangelegd en er komen bomen op die plek. Ben vertelde dat hij ook al jaren van plan is om zijn stenen achter de wal te verplaatsen en ook dat terrein zo wil teruggeven aan de natuur. Maar op recentelijke brieven aan de gemeente wordt niet gereageerd. En ook wethouder H.Opsteegh geeft ook geen uitsluitsel die wel beloofd is.

Het slechte nieuws is dat aankomende weken het weghalen van een groenwal begint zoals die op de foto in beeld is gebracht. Gerechtelijke uitspraken en de Gemeente Grave dwingen hem daartoe. Uit diverse stukken van o.a. voormalig wethouder Gerard Peters en voormalig gedeputeerde Paul Rupp blijkt dat de gemeente Grave wel degelijk de intentie heeft gehad om er uit te komen. Sinds vorig jaar december zijn er diverse hoopgevende gesprekken geweest met o.a. de heer Rijnen en wethouder H.Opsteegh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *