Grave Lokaal

Liever kasseien dan beton.

Kasseien. Die moeten er op de Loswal in Grave komen. En dus geen betonnen platen, zoals burgemeester en wethouders voorstellen. Dat wil tenminste een meerderheid in de Graafse gemeenteraad, bleek gisteren. De raad gaf burgemeester en wethouders eerder dit jaar de opdracht om met een voorstel te komen. Een architect maakte een ontwerp voor het complete Maasfront van Grave, presenteerde dat aan de raadsleden en nu vraagt het college 650.000 euro van de raad om dat plan uit te voeren. Te beginnen met het ophogen van de Loswal en het bestraten ervan met zogenoemde stelconplaten. Van die betonnen platen (aan de passantenhaven van Cuijk liggen ze al) is in de raad geen liefhebber te vinden. “Het is kil en industrieel,” zegt Frank Stoffer (SP). “Past bij Cuijk, niet bij Grave.” “Het rijdt lekker, maar dan heb je het wel gehad”, zegt Jacques Leurs (Keerpunt 2010). “Wij zien liever kasseien”, zegt Piet Vollenberg (LPG). Eerder deze week kritiseerden de landelijke stichting Menno van Coehoorn en de Graafse Stichting Graeft Voort de plannen voor Graves Maasfront.

Bron: de Gelderlander; Frank Houtappels.

Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht “Liever kasseien dan beton.” achtergelaten: Alternatieven genoeg. Stelconplaten zijn bedrijfsvloerplaten van fabr. De Meteoor. De Meteoor heeft tevens Esticon Designvloerplaten aan te bieden.

In div. afmetingen, kleur en disign. Een grote oppervlakte van keien geeft eveneens een massief beeld in kleur en materiaal.

Pieter van Woezik. Velp.

Pieter bedankt. De architect heeft ons ook plaatjes laten zien met deze platen. De raad moet links en rechts maar eens gaan rondneuzen voordat we een beslissing nemen.

Een gedachte over “Liever kasseien dan beton.

  • Alternatieven genoeg. Stelconplaten zijn bedrijfsvloerplaten van fabr. De Meteoor. De Meteoor heeft tevens Esticon Designvloerplaten aan te bieden.
    In div. afmetingen, kleur en disign.
    Een grote oppervlakte van keien geeft eveneens een massief beeld in kleur en materiaal.
    Pieter van Woezik. Velp.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *