Verenigd Progressief Grave spreekt voorkeur uit voor CDA Grave.

Nu de linkse krachten in de Graafse gemeenteraad gebundeld zijn, ligt voor de nieuwe partij Verenigd Progressief Grave samenwerking met het CDA het meest voor de hand.

Dat zegt lijsttrekker Jacques van Geest van de nieuwe partij. VPGrave verenigt D66, GroenLinks, PvdA en SP. Het totaal aantal stemmen op die partijen was bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 goed voor ongeveer vijf van de vijftien zetels, al zijn D66 en GroenLinks nu niet vertegenwoordigd.

Van Geest wil niemand uitsluiten. Maar mocht VPGrave gaan regeren, dan is het CDA de meest logische optie om mee samen te werken, zegt hij.”Ik zou het CDA willen uitnodigen heel goed naar ons programma te kijken. Daar moet zoveel herkenning in zitten. Tenminste: een sociaal CDA zou met ons geen moeite moeten hebben.

Maar ja, je weet niet welke krachten binnen het CDA het na de verkiezingen voor het zeggen krijgen”, zegt Van Geest.

Of het deze keer aangenamer mag.
Jacques van Geest (60) heeft nog altijd het gevoel dat hij er als wethouder ingeluisd is. En nog altijd mist hij respect in de raad. Toch wil hij terug. Met VPGrave.In de steek gelaten. zo voelt hij zich nog wel eens als hij terugkijkt op het einde van zijn wethouderschap vorig jaar. Onder politieke druk stapte hij met zijn PvdA uit de coalitie met VVD en CDA. Maar van Geest is opgewekt. Vooral als het over zijn nieuwe partij Verenigd Progressief Grave gaat. “Een regenboog, dat is het. Het vuurrrode van de SP, het groene van GroenLinks. Het paarse, het libertijnse van PvdA en het links-liberale van D’66. Ik ben van roomse komaf, een ander is hervormd. Je kunt het niet bedenken of het zit bij onze club.”…….. Dan?“Dan had ik aangeboden om Jacques Leurs te coachen. Ik heb een zwak voor Jacques. Ik hoop dat hij in de politiek actief blijft. Een alleraardigste man, die staat voor christelijke, sociale politiek.”Een interview met Van Geest in De Gelderlander van zaterdag 20 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: