Intergemeentelijke Sociale Dienst Cuijk, Grave en Mill vergt forse investering.

Tijdens een informatieavond in Cuijk voor de raadsleden van Cuijk, Mill en Grave, waarbij maar 5 Graafse raadsleden aanwezig waren, werd duidelijk dat er nog flink gesleuteld moet worden aan de financiele gevolgen voor Grave.

De door Cuijk betaalde jobhunter gaat onmiddellijk voor Grave aan de slag om uitvoering te geven aan het gewijzigde beleid. Cuijk en Mill passen geld bij. Grave heeft in tegenstelling tot Cuijk jarenlang het door het Rijk gegeven W deel van de WWB ter hoogte van 100.000 euro terug moeten betalen. De kwartiermaker van BMC had het ook over “andere cijfers dan hier vertoond”. “En Grave heeft veel werk door Millse ambtenaren laten doen. Grave had 3 fte’s te weinig ingezet.”

‘Samen’ is duurder voor Grave

Bij de samenvoeging van drie sociale diensten in het Land van Cuijk profiteren slechts twee van de drie gemeenten. Grave is duurder uit.

Per 1 januari vormen Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert één grote sociale dienst. Terwijl de samenwerking, naast het bieden van een optimale dienstverlening, ook tot doel heeft efficiënter en dus met minder kosten te werken, gaat die vlieger voor Grave vooralsnog niet op. Waar Cuijk en Mill volgend jaar respectievelijk 148.352 en 73.399 euro besparen door de gezamenlijke sociale dienst, moet Grave 69.233 euro bijleggen.

Volgens B en W van Cuijk is de verklaring dat Grave nu al een aantal zaken samen doet met Mill, maar die zijn niet in de begroting terug te vinden. Als Grave zelfstandig zou werken, zou het ten minste één extra medewerker moeten aannemen.

Boxmeer en Sint Anthonis zouden aanvankelijk ook deelnemen aan een grote sociale dienst voor het hele Land van Cuijk, maar zagen daar later weer vanaf.

Lees meer in De Gelderlander van donderdag 19 november, editie Maasland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: