Grave Lokaal

Vraag aan het college van collega-raadslid.

Geachte college,

ik heb kennisgenomen van de vrijstelling en bouwvergunning die zijn verstrekt aan de heer H.H.M. Roelofs inzake de bouw van een woning aan de Beerschemaasweg (ong) te Escharen.

In onze visie is deze bouwvergunning verleend in strijd met het door de gemeenteraad unaniem vastgestelde Ruimtelijk Toetsingskader. Bij de vaststelling van het Ruimtelijk Toetsingskader (RTK) is door de gemeenteraad helder verwoord binnen welke contouren gebouwd mag worden. Dit was voor de gemeenteraad ook de reden om in de vergadering van 24 juni 2008 in afwijking van het collegevoorstel te beslissen dat de delegatie-bevoegdheid op basis van de nieuwe WRO enkel van toepassing zou zijn voor locaties waar sprake was van een geldend bestemmingsplan dan wel passend in het RTK. De locatie waarvoor u een vrijstelling en een bouwvergunning heeft verleend ligt volgens het RTK in een groengebied. Het stond u niet vrij, ook niet op basis van het verouderde delegatiebesluit ex artikel 19 lid 1 WRO uit 2000 een vergunning te verlenen voor de bouw van een woning op deze locatie.

Door desondanks de gevraagde vrijstelling en bouwvergunning te verlenen heeft u naar mijn mening gehandeld in strijd met het door de raad vastgestelde ruimtelijk beleid. Er is sprake van een onbevoegd genomen besluit. Kunt u mij uitleggen waarom u desondanks de vrijstelling en de vergunning heeft verleend? Op welke wijze denkt u het onbevoegd genomen besluit te kunnen repareren?

Uw reactie zien we gaarne in de vergadering van 20 oktober 2009 tegemoet.
met vriendelijke groet,
Léon Kamps
PvdA – Grave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *