Grave Lokaal

Pleidooi voor visie ontwikkelen brede scholen in Grave.

Hans Bouwhuis, directeur van de openbare cluster van scholen in het primair onderwijs Invitare, sprak de raad toe bij het onderwerp insprekers:

Graag wil ik U namens de betrokken partners samen met de collega van Sensis het belang van het ontwikkelen van de visie brede school Grave extra onder uw aandacht brengen.

Alle partners in het onderwijs voor PO van Optimus en Invitare en VO het Merletcollege, Sensis, KO/BSO en PSzalen, JGZ, Laco werken intensief samen om deze visie te ontwikkelen.

Hierbij is sprake van een zorgvuldig en intensief traject dat u straks zal worden toegelicht.

De partners geven in het traject aan bereid te zijn om in het belang van kinderen, jeugd en hun ouders intensief samen te werken. Dit om elkaars deskundigheid te benutten en om samen efficienter en effectiever gebruik te maken van elkaars faciliteiten. Daarmee worden de aan u en ons en u toevertrouwde middelen het best ingezet voor waar ze voor bedoeld zijn.

Deze samenwerking is nieuw en het belang voor Grave groot. De zorg en afstemming van activiteiten zal sterk verbeteren. De betrokken partners zullen ook over hun schaduw heen moeten kunnen stappen en het gemeenschappelijke belang boven die van van de eigen organisatie stellen.

Daar zijn we intensief mee bezig, maar is niet makkelijk. Investeringen in gebouwelijke faciliteiten zijn ook noodzakelijk. Belangrijk is dat u deze inhoudelijke ontwikkeling, die ook mede door wethouder Opsteegh is ingezet, met uw interesse en uiteindelijke besluitvorming ondersteunt.

Het eindadvies zal berusten op de wil en bereidheid tot intensieve samenwerking van de partners in het belang van de jeugd.

Een investering zal dit zijn voor zeker een halve eeuw en daarna in Grave.

Een project dus van groot belang .

Wij hopen dat uw visie mede gebaseerd gaat worden op het uiteindelijke advies van de projectgroep en uw en onze visie elkaar zullen weten te vinden.

Namens alle partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *