Grave Lokaal

Grave is een nieuwe politieke partij rijker.

Door Koen Wieriks van de Graafsche Courant.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hoopt Verenigd Progressief Grave op de stem van de kiezer. De linkse partijen PvdA, SP en GroenLinks bundelen hun krachten. Of D66 meedoet
is nog onzeker. Vaart en kleur geven aan de Graafse politiek. Dat is wat het bestuur van Verenigd Progressief Grave beoogt. De kersverse politieke partij hoopt door samenwerking
tegenwicht te bieden aan de volgens eigen zeggen behouden politieke koers van de laatste jaren.

Het bestuur bestaat uit Jan de Rijk, Frank Stoffer, Wil Baaijens en Léon Kamps. Voorzitter en voormalig raadslid Jan de Rijk legt uit hoe Verenigd Progressief Grave ontstond:

“In de praktijk merk je dat landelijk de verschillen tussen partijen groter zijn dan lokaal. Voor Graafse problemen kijk je toch al gauw door een lokale bril. In 2006 zochten we voor het eerst toenadering. GroenLinks en D66 verdwenen toen uit de raad. Waarom elkaar bestrijden terwijl je ook samen kunt werken? Ook het feit dat het moeilijk is om lijstkandidaten te vinden, speelde mee.”

Belangrijke speerpunten van de partij zijn een stimuleren van economische ontwikkeling, verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit en impulsen geven aan burgerparticipatie.
Ook pleit de partij voor nauwere bestuurlijke samenwerking met buurtgemeenten.

Op den duur moeten de gemeenten Grave, Cuijk en Mill worden samengevoegd.

Ook het begrip duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Léon Kamps concretiseert dit laatste punt: “In Grave is een tekort aan huurwoningen. Jongeren trekken hierdoor weg. Om de toekomst van Grave te waarborgen, zul je jongeren voor deze stad moeten behouden.
We willen geen vergrijsd Frans plattelandsdorp worden.”

Op 11 november presenteert het bestuur een definitieve partijprogramma.

Op die datum kiezen de leden ook de lijsttrekker.

In de letters van VPGrave zijn de kleuren van de betrokken partijen verwerkt. De rodeletters worden ingekaderd door een groene rand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *