Echte bakkers bijeen in Gendt.

Jochem, de opvolger van Erik Verstegen vertelt over zijn ervaringen van een half jaar aspirant Echte Bakker. Wil van de Coer werd geclomplimenteerd met een 8,1 voor zijn witbrood.

Op de bijeenkomst van de Echte Bakkers regio Nijmegen e.o. in Gendt werd ook fel gereageerd op diverse reclameuitingen op de t.v. enz.

Gespreksleider Jacques Leurs gaat de gevoelens van de bakkers bij het secretariaat in Wageningen neerleggen.

Ook zal Ilse lamers uit Heesch dit aankaarten in de reclame / produkt- commissie.

Rin van der Molen, voorzitter NBOV heeft zorg over allerlei nieuwe broodsoorten als Blue Band, Becel, Zonnatura en Brinta. Hij gaat mogelijk een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie.

Van der Molen meldde dat tijdens de jaarvergadering van de NBOV afgelopen woensdag. De voorzitter is boos omdat in de reclame-uitingen wordt afgezet tegen het brood van de ambachtelijke bakker (de merkbroden zijn vezelrijker, bevatten minder zout en nauwelijks of geen hulpgrondstoffen.)

Van der Molen kreeg bijval van onder meer Jaap van der Veer van de gelijknamige Echte Bakker uit Barneveld ‘Wij maken het zoutconvenant en de supermarkt gaat er mee lopen.’ Het reclamespotje dat deze week van Ben van Bakel op de tv verscheen maakt een sterke ambachtelijke indruk. ‘De maat is vol’, aldus Van der Molen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: