Grave Lokaal

Beantwoording door het college van mijn vragen.

Welke afspraken zijn er binnen het land van Cuijk, door de diverse college’s, gemaakt over de invulling van Sterkwijck en Laarakkers ?

Antwoordformulier voor ledenraadpleging convenant bedrijventerreinen.

Antwoord College:

ja, wij stemmen in met het convenant
x nee, wij stemmen niet in, tenzij de volgende punten gewijzigd worden
nee, wij stemmen niet in met het convenant.

Ruimte voor algemene toelichting of opmerkingen:

De gemeenten in het Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis) hebben gezamenlijk een uitgifteprotocol voor de gronduitgifte op bedrijventerreinen ondertekend, dat onder andere voorziet in de toepassing van de SER-ladder. Wij werken voorts – in nauwe samenwerking met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij NV BOM – aan de herstructurering van verouderde bedrijventerreinen. Desalniettemin bestaat in deze regio tenminste tot 2020 ook nog een grote behoefte aan nieuwe ruimte voor bedrijfshuisvesting. Daarom zijn inmiddels bestemmingsplannen in procedure gebracht voor onder andere de realisatie van regionale bedrijventerreinen in Boxmeer (Sterckwijck) en Cuijk (Laarakker), die in die behoefte kunnen voorzien.
De gemeenten in het Land van Cuijk kunnen weliswaar instemmen met het convenant bedrijventerreinen, maar alleen op voorwaarde dat het convenant geen afbreuk doet aan het ruimtebudget voor bedrijventerreinen dat tot 2020 in het Uitwerkingsplan Land van Cuijk is vastgelegd.

P.S. Dit antwoord roept meer vragen op en is erg onduidelijk !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *