Grave Lokaal

Hart van Grave i.p.v. project Bijl/Hofplein.

In de raadsvergadering van afgelopen dinsdag bepleitte ik nog om afscheid te nemen van de naam Bijl/Hofplein en kreeg ik weinig bijval van de collega’s maar wel van wethouder Bos. Hij wist natuurlijk al dat op donderdag de naam van het project Hart van Grave onthuld zou worden.

Hij laat nu ook al via de krant weten dat het voor hem geen probleem is dat de gemeente invloed verliest.

“Het nieuwe plan moet vooral passen bij het gevoel van Grave. Het gevoel dat je krijgt als je door de stad loopt. Veel afwisseling, kleine pandjes, maar geen grote knallers. Dat gevoel moet het plan passen als een handschoen. Het begrip de Geest van Crepain is bovendien te beladen.”:Rolf Schouten

Ontwikkelaar van der Horst zoekt nu een nieuwe architect voor het Hart van Grave. Op die manier hoeft het trouwens ook niet te betalen voor de oorspronkelijke ontwerpen van Crepain die nog in bezit zijn van Mooiland Maasland.

“We hadden zelf al onze visie op de bestaande plannen, maar we houden ook rekening met de wensen en bedenkingen van de gemeenteraad. Ook in de raad is kennelijk afscheid genomen van de oude plannen”: Bas van der Horst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *