Grave Lokaal

Vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders: Hoe nu verder met het Land van Cuijk.

De informatie in het presidium van dinsdagavond van de burgemeester dat de burgemeesters weer op een lijn zitten werd snel achterhaald door de informatie uit Boxmeer die de werkgroep uit de Land van Cuijkse gemeenteraden, bijeen in Cuijk, kreeg op woensdagavond.

N.a.v. diverse berichten in de media en opgedane informatie tijdens een bijeenkomst in Den Bosch wil ik antwoord op de volgende vragen:

1. Heeft het Graafse college Ja gezegd tegen de plannen van de Intergemeentelijke Sociale Dienst?

2. Wat zijn de financiele gevolgen van dit Ja?

3. Hoe kijkt het ambtelijk apparaat uit Grave naar de recente ontwikkelingen?

4. Kan de raad de brief van het personeel die de 15-de geschreven is inzien?

5. Is het College het met Keerpunt 2000 eens dat de ontstane situatie uitermate schadelijk is voor het toch al belabberde imago van bestuurlijk Land van Cuijk?

6. Steunt het college het initiatief om nog voor de zomervakantie een voorbereidende vergadering te beleggen waar alle gemeenteraden aan deelnemen om eenduidige informatie uit te wisselen over de stand van zaken en hoe men verder wil naar bijv. een gezamenlijk ambtenarenapparaat. Het is zaak om zo snel mogelijk de “stand still” op te heffen of anders te beslissen.

De raden zijn nu aan zet. Op 30 juni moeten we in de Graafse raad met elkaar in debat gegaan over de ontstane situatie en hoe verder.

Voor de zomervakantie moet er duidelijkheid zijn over alle financiele consequenties van bijv. ISD, ICT, Personeelszaken enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *